Netflix kondigt nieuwe Resident Evil live-action serie officieel aan

“Welcome to New Raccoon City” luidt de naam van de eerste aflevering van de nieuwe live-action serie van Resident Evil. De studio die ook verantwoordelijk was achter de zes films, zal ook de serie gaan produceren. Begin 2019 waren er geluiden dat er een serie aan zou gaan komen, maar Netflix heeft nu dan toch eindelijk een officiële bevestiging gegeven.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In 1996 verscheen de eerste videogame van Resident Evil, waarna het door immense populariteit is uitgegroeid tot een fenomeen. Kijk alleen al maar naar de hoeveelheid berichten op De Nachtvlinders over Resident Evil. Er zijn talloze vervolgen op de videogame verschenen, remakes en spin-offs. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de filmreeks. Nog nooit heeft een filmreeks gebaseerd op een videogame zoveel geld in het laatje gebracht als de Resident Evil-films met Milla Jovovich.

Andrew Dabb, vooral bekend van Supernatural (dat na 327 aflevering dit jaar tot een einde komt), zal het script schrijven en Bronwen Hughes (The Walking Dead en Teen Wolf) regisseert de eerste twee afleveringen van de serie.

In de nieuwe Resident Evil-serie zullen twee tijdlijnen centraal staan. De eerste gaat over twee veertienjarige zussen, Jade en Billie Wesker, die naar New Raccoon City verhuizen. Ze komen erachter dat hun vader een geheim heeft dat wel eens het einde van de wereld zou kunnen betekenen. De tweede verhaallijnen spelen zich tien jaar later af. Maar vijftien miljoen mensen lopen nog maar levend rond op de aarde, terwijl maar liefst zes miljard mensen geïnfecteerd zijn met het befaamde T-virus. Eén van de zussen, Jade, die nu rond de dertig is, speelt de hoofdrol in deze verhaallijn.

Wie precies de hoofdrollen gaan vertolken en wanneer de serie op Netflix zal verschijnen, is nog onbekend.

Kijk jij uit naar de nieuwe serie van Resident Evil? Wat wil jij wel of juist niet zien? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Netflix kondigt nieuwe Resident Evil live-action serie officieel aan”

Plaats een reactie