Recensie: The Haunting of Hill House (seizoen 1)

Het is oktober en Netflix doet hard zijn best om spannende/horrorfilms neer te zetten. Net zoals dit pareltje: The  Haunting of Hill House.

Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat dit een boekverfilming is van Shirley Jackson uit 1959. Dit boek heeft meerdere verfilmingen gehad o.a The Haunting uit 1963 en ook The Haunting uit 1999. Het boek vertelt een verhaal dat gaat over vier onderzoekers, die een huis onderzoeken dat last heeft van geesten.

Regisseur Mike Flanagan heeft er een andere draai aan gegeven. In deze tien-delige serie gaat het over een familie dat een zomer in een groot huis heeft gewoond en vreemde maar ook traumatische ervaringen mee hebben gemaakt. Na twintig jaar komen zij terug in het huis, omdat een zusje zelfmoord heeft gepleegd, en zijn ze geforceerd om geconfronteerd te worden met hun geesten van vroeger.

Deze serie heeft een unieke structuur van filmen om het verleden en heden steeds terug te laten komen. Je ziet steeds meer hoe het verhaal in elkaar steekt en dat iedere broer en zus  een andere herinnering heeft aan een bepaald moment. Ook iedere broer en zus is anders omgegaan met hun PTSS.

  • Shirley (Elisabeth Reaser) is een begrafenisondernemer, zo kan ze alles fixen. 
  • Steven (Michiel Huisman) is schrijver geworden en schrijft over het huis en wat hij heeft meegemaakt.
  • Theodora (Kate Siegel) is heel gevoelig, kan met haar handen emoties voelen. Zij gebruikt haar gave en is kinderpsycholoog.
  • Nell (Victoria Pedretti) heeft slaapverlamming en droomt heel vaak over de geest die haar achtervolgt.
  • Luke (Oliver Jackson- Cohen) is verslaafd aan heroïne en probeert zo zijn trauma’s te onderdrukken.

Of hier een tweede seizoen van komt is nog onbekend. Van dit boek is er geen tweede deel uitgebracht, maar de regisseur heeft het zo verdraaid dat er best nog wel meer verhalen uitgehaald kunnen worden.

Leuk om te weten is dat je op de achtergrond soms wel eens een geest ziet of iemand staren, Wat het nog enger maakt! Dus als je deze serie nog niet gezien had, gooi nu alles op de grond, doe de gordijnen dicht en ga lekker kijken!

The Haunting of Hill House is nu te zien op Netflix.

Sterren: 5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie