Deense Netflix-serie The Rain verschijnt 4 mei

Netflix heeft zojuist laten weten dat hun eerste Deense Original Series, ‘The Rain’, vanaf 4 mei in zijn geheel te zien zal zijn. De serie bestaat uit 8 afleveringen en is bedacht door Jannik Tai Mosholt (Borgen, Follow the Money), Esben Toft Jacobsen (The Great Bear, Beyond Beyond) and Christian Potalivo (Dicte, The New Tenants).

Tot nu toe is alleen de onderstaande beschrijving bekend, het lijkt er op dat ‘The Rain’ een post-apocalyptische/dystopsiche serie wordt. Ik zou neigen dat de oorzaak ergens in de wereldwijde milieuproblematiek ligt, maar daarover geven de reeds vrijgegeven beelden nog geen duidelijkheid.

De wereld zoals we die kennen, is niet meer. Zes jaar geleden roeide een brutaal virus, dat zich verspreidde via de regen, bijna de volledige Scandinavische bevolking uit. Een Deense broer en zus verlaten de veiligheid van hun bunker en stellen vast dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevers en gaan samen op tocht door het verlaten Scandinavië, op zoek naar enig teken van leven.

Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden, hebben ze nu de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Tijdens hun strijd om te overleven worden ze – zelfs in een post-apocalyptische wereld – geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden. Problemen waarvan ze dachten dat die, samen met hun leefwereld, gingen verdwijnen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie