Duitse Oscarwinnaars werken aan Netflix-serie DARK

Producenten Quirin Berg en Max Wiedemann sleepten een Oscar binnen voor ‘Das Leben der Anderen’, nu werken zij aan de eerste Duitse Netflix-serie. ‘DARK’ wordt een familiedrama met een bovennatuurlijke twist en zal vanaf 2017 op de streamingdienst te zien zijn.

Netflix Duitse serie DarkVan de een op de andere dag verdwijnen er twee jonge kinderen in een Duits dorpje. De zoektocht legt de vele dubbellevens en de fragiele relaties bloot van de vier betrokken families, van het heden tot een bovennatuurlijke wending in 1986 in het zelfde dorpje.

De regie van ‘DARK’ is in handen van Baran bo Odar (Who Am I – Kein System ist sicher, 2014) “We’re very excited to shoot the first Netflix original series, made in Germany. To be part of the family that brought amazing shows like House of Cards and Bloodline to its audience is a huge honor.” laat Odar weten in het persbericht. “As Dark will be an ensemble mystery series, I especially look forward to discovering and working with new German talent. This will be a fantastic ride and I can’t wait to get started.” Hij wordt daarbij bijgestaan door schrijver Jantje Friese, die ook verantwoordelijk was voor de screenplay van Who Am I.

De opnames begin in de loop van dit jaar en de serie zal in 2017 wereldwijd via Netflix te zien zijn. Hoewel Netflix al langer in Nederland beschikbaar is zijn er nog geen plannen voor een Nederlandse serie. Wel zullen er deze zomer opnames voor sciencefictionserie Sense8 plaatsvinden in Amsterdam.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Duitse Oscarwinnaars werken aan Netflix-serie DARK”

Plaats een reactie