Nieuw beeld Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Voor een film die 22 juni uit gaat komen, is er verbazingwekkend weinig beeldmateriaal uitgelekt, dan wel naar buiten gebracht van Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Op een paar posters na, zagen we nog niet zo veel. Maar het lijkt er op dat ongeveer gelijktijdig met de jaarwisseling de promotiemachine langzaam aan het rollen is gebracht.

De eerste foto die naar buiten kwam, is meteen de meest spectaculaire. Op 6 januari werd dit beeld via diverse websites online geknald. We zien Benjamin Walker als een jonge Abraham Lincoln met zijn bijl een in de lucht zwevende vampier te lijf gaan. De foto kan op diverse scènes in het boek van toepassing zijn, dus de context is niet heel duidelijk en hangt geheel af van wie er daar in de hoek ligt…

Eind vorige week verscheen de jongste editie van Entertainment Weekly, waarin vooruit wordt geblikt op ‘de grote films van 2012’. Hierin wederom een nieuw beeld. Hier zien we de wat oudere Lincoln (met baard, dus in zijn latere leven als president) naar zijn trouwe strijdbijl kijken. Ook hier ontbreekt elke context, maar het lijkt er op dat het een fragment is waarin hij besluit na jarenlange bezigheden ‘elders’ en een traumatische gebeurtenis in zijn privéleven de fysieke strijd tegen de vampiers weer op te pakken.

Het jongste nieuwe beeld verscheen 16 januari en laat het beroemde Lincoln Memorial in Washington zien, maar dan aangepast aan de film. Dus met een bijl en Abraham als president en parttime vampierjager. Een opvallend beeld, daar het verhaal zich goeddeels afspeelt buiten Lincolns presidentiële loopbaan. Tegelijk, deze beeldtaal is natuurlijk te mooi om niets mee te doen… Deze prent is de nieuwe poster, die de twee teaser posters waarover DeNachtvlinders.nl eerder al berichtte moet gaan vervangen in de Amerikaanse bioscopen.

Vooralsnog weinig bloed of vampiers in het uitgebrachte promomateriaal dus en het blijft wachten op bewegend beeld. Het maakt, in een tijd dat filmstudio’s soms al een jaar van tevoren beginnen met teasen, dat de verwachtingen alleen maar hoger zijn. Tim Burton produceert, Timur Bekmambetov (Nightwatch) regisseert. Benjamin Walker, Dominic Cooper, Mary Elizabeth Winstead, Alan Tudyk en Rufus Sewell spelen de belangrijkste rollen. De film gaat op 11 juli – twee weken na de Amerikaanse opening – in première in ons land.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie