Nieuwe A Nightmare on Elm Street-film van legende Mike Flanagan?

One.. two.. Freddy’s coming for… Een nieuwe A Nightmare on Elm Street-film gemaakt door Mike Flanagan? Hij heeft een volledige pitch klaarliggen, is dit dan de eerste stap richting een nieuw deel?

Freddy uit A Nightmare on Elm Street
Freddy

A Nightmare on Elm Street is een van die franchises die geen introductie nodig heeft. Wanneer je denkt aan Freddy Krueger, dan denk je aan zijn groen-rode trui, zijn handschoen met vlijmscherpe mensen en uiteraard zijn verbrande huid. Uiteraard kunnen we zijn geniale quotes ook niet vergeten. Deze monsterlijke moordenaar werd binnen de kortste keren een waar icoon.

De film is geschreven en geregisseerd door Wes Craven en ging in première in 1984. Het was en ís een enorm succes. Volgens Box Office Mojo bracht de film 1.271.000 dollar op bij de lokale opening en meer dan 25 miljoen dollar wereldwijd. Ook zijn er meerdere prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor beste horrorfilm van de Academy of Science Fiction, Fantasy en Horror Films. Na het origineel volgden al snel meerder delen. In 1985 ging ‘A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge’ in première en al snel volgenden er nog vijf delen. In 2003 kwam ‘Freddy Vs. Jason‘ uit en in 2010 kwam er een remake.

Wie durft het aan?

Er zijn veel verschillende meningen over de remake van ‘A Nightmare on Elm Street‘ uit 2010 waarbij Freddy Krueger wordt gespeeld door Jackie Earle Haley. Toch zijn er, ondanks vele negatieve uitingen, veel grote namen die de kans willen krijgen én niet te vergeten: aandurven, om een nieuwe film te maken. Zo hebben Elijah Wood en SpectreVision-productiepartner Daniel Noah al gezegd dat ze een Elm Street-film willen maken. Ze hebben zelfs ook al meerder malen contact gehad met de rechthebbenden.

Blumhouse-oprichter Jason Blum heeft ook aangegeven dat hij geïnteresseerd is om een nieuwe film te maken; Guy Busick, co-auteur van Scream 5 en de aankomende Scream 6, laat weten dat hij Elm Street– en Friday the 13th films wil schrijven; en niet te vergeten: in 2019 tweette Mike Flanagan dat hij een pitch had voor een nieuwe ‘A Nightmare on Elm Street‘. Drie en een half jaar later, tijdens de Script Apart-podcast, bevestigde Mike Flanagan dat hij een volledige pitch heeft, maar niet weet aan wie hij dit moet pitchen.

Mike Flanagan is een legende in het genre

Mike Flanagan heeft het absoluut gemaakt in de horrorscene, vooral in het afgelopen decennium met zijn films: Hush, Before I Wake, Oculus, Midnight Mass en Gerald’s Game. Uiteraard mogen we deze succesvolle series niet vergeten: The Haunting of Bly Manor en The Midnight Club.

In Script Apart zei Mike Flanagan (met dank aan ComicBook.com voor de transcriptie): “Een van de (franchises) op mijn lijst is altijd al ‘A Nightmare on Elm Street’ geweest. Tjonge, dat zou leuk zijn (om aan te werken). Ik heb er een hele mening over die ik een paar jaar geleden heb uitgewerkt en ik heb begrepen dat de rechtensituatie voor die titel zo beladen is, dat niemand weet wie er echt de controle over heeft en niemand weet wie hij moet pitchen. Dus ik blijf tegen mijn agenten zeggen: “Stuur me naar Nightmare on Elm Street” en ze zeggen: “We zouden graag willen, (maar) we hebben geen idee met wie je zou moeten praten.”

“Ik heb bijna een jaar van mijn leven doorgebracht met A Nightmare on Elm Street-ster Heather Langenkamp, en we zouden erover praten. Maar het is alsof niemand weet wat hij moet doen.“ Heather Langenkamp speelde een hoofdrol in de door Flanagan geproduceerde Netflix-serie The Midnight Club en heeft gezegd dat ze graag de kans zou krijgen om nog een laatste keer tegen Freddy te vechten.

Robert Englund terug als Freddy Krueger?

De meeste filmmakers die een nieuwe Elm Street-film willen maken, hebben gezegd dat ze Robert Englund terug zouden willen als Freddy Krueger. Natuurlijk is dit de wens van iedere A Nightmare on Elm Street-fan, maar ook Robert Englund wordt er helaas niet jonger op. Aan Jason Blum zal het in ieder geval niet liggen: In een interview uit 2022 met Screenrant over The Black Phone heeft Jason Blum gezegd dat er een mogelijkheid is om Robert Englund terug te brengen als Freddy Krueger.

“Ik kan er voor zorgen dat hij terug komt, ik kan iedereen terug laten komen.” Blum zegt dat het niet de eerste keer is dat hij een horror veteraan terug naar het grote doek gebracht heeft. “Ellen Burstyn was 87, haar heb ik ook weten te regelen voor The Exorcist. 75 is nog jong!”. Jason Blum

In 2018 heb ik Robert mogen ontmoeten, een droom die uitkwam. Een tweede droom zou zijn om een nieuwe ‘A Nightmare on Elm Street‘ te mogen bewonderen in de bioscoop en al helemaal als Robert ook nog opnieuw Freddy Krueger zou spelen.

We houden je uiteraard op de hoogte wanneer en meer nieuws bekend is. Voor nu ben ik heel erg benieuwd naar:

Wat is jouw favoriete quote van Freddy? Laat ‘m hieronder weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Nieuwe A Nightmare on Elm Street-film van legende Mike Flanagan?”

  1. Heel leuk stuk, ik zelf zal het ook gaaf vinden als er na al die jaren een nieuw deel kan komen! 😁 mijn favoriete quote moet zijn “Let’s get hiiiiigh” 💉 Omdat ik zelf de syringe glove heb in mijn collectie 🔥🔥

    Beantwoorden

Plaats een reactie