Nieuwe Amerikaanse horror- en thrillerreeksen op komst

Een paar weken terug schreven we hier op de site over de vele pilots die in Amerika meedongen naar een plekje in het programmaschema voor het TV-seizoen 2012-2013 op de grote netwerkzenders. Ondertussen hebben die zenders de nodige knopen doorgehakt en hun programmaschema’s bekend gemaakt. Tussen de nieuwe reeksen zitten een paar Nachtvlinders-series tussen.

ABC begint deze herfst met de horrorreeks 666 Park Avenue, gebaseerd op een boekenreeks van Gabrielle Pierce. De titel verwijst naar het onheilspellende adres van The Drake, een historisch appartementscomplex in New York. Het is een plaats waar al uw wensen, behoeften en ambities uitkomen. Maar hiervoor sluiten de bewoners onbewust een pact met de duivel en dit komt natuurlijk met een prijs.

De reeks begint wanneer een jong koppel, Jane Van Veen en Henry Martin, de kans krijgen van eigenaar Gavin Dovan om het prachtige en historische appartementsgebouw te beheren. Eenmaal ze zich vestigen in The Drake vallen ze ten prooi aan de duistere bedoelingen van Gavin Dovan en diens mysterieuze vrouw Olivia. Daarnaast beginnen ze ook de duistere en bovennatuurlijke krachten van het gebouw te ervaren. Deze krachten houden de appartementsbewoners in een gevaarlijke greep, die hun levens in gevaar brengt.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

666 Park Avenue is een reeks van Fringe-producers David Wilcox en Alex Graves, samen met Leslie Morgenstein (The Vampire Diaries). Hoofdrollen zijn er voor Terry O’Quinn uit Lost, Rachael Taylor van Charlie’s Angels, Brothers & Sisters-acteur Dave Annable en Desperate Housewives-ster Vanessa Williams.


Bij Fox duiken ze begin 2013 onder in de wereld van de seriemoordenaars. De FBI schat dat er momenteel meer dan 300 seriemoordenaars actief zijn in de V.S. The Following probeert te achterhalen wat er zou gebeuren als al deze moordenaars een manier vinden om met elkaar te communiceren en elkaar beter te leren kennen? Wat als ze in staat zijn om samen te werken en over het ganse land verbonden sluiten? The Following toont wat er gebeurd als één briljante psychopaat in staat is om alle seriemoordenaars bij elkaar te brengen en een sekte van seriemoordenaars begint.

Alles begint wanneer de beruchte seriemoordenaar Joe Carroll weet te ontsnappen uit de gevangenis waar hij wacht op zijn doodstraf. Al gauw lijkt het er op dat Carroll terug aan het moorden is geslagen. In zijn klopjacht schakel de FBI de hulp in van voormalig agent Ryan Hardy, die 8 jaar geleden Carroll wist te stoppen. Hij had toen als literatuurprofessor reeds 14 vrouwelijke studentes vermoord.

Die klopjacht van toen heeft Ryan Hardy fysisch en mentaal zwaar aangetast, maar hij blijft nog steeds de enige die een psychologische en intellectuele evenknie kan vormen voor Joe Carroll. Zo ontdekt Hardy dat Carroll in de gevangenis een communicatiemiddel heeft bedacht waardoor hij met een netwerk van moordenaars in contact stond. Niemand weet hoe groot dit netwerk was. Maar wanneer het meisje dat agent Hardy 8 jaar terug kon bevrijden uit de moordende greep van Joe Carroll, wordt ontvoerd, wijst alles erop dat Carroll een groter plan heeft en dat hij zijn werk van vroeger wilt afmaken.

The Following is een reeks geschreven door Scream-scenarist Kevin Williamson en kan met Kevin Bacon, James Purefoy, Shawn Ashmore en Natalie Zea rekenen op een topcast. De reeks komt wel pas deze winter op het scherm en op vraag van Kevin Bacon werd het eerste seizoen ingekort tot 15 afleveringen.


Ook bij The CW staat een dodelijke sekte centraal in de reeks Cult. Cult onderzoekt echter wat de gevolgen kunnen zijn als fans zo hard opgaan in een televisieprogramma dat ze de dodelijke fictie willen toepassen in de realiteit.

Alles begint wanneer onderzoeksjournalist Jeff Sefton de laatste bezorgdheid van zijn jongere broer Nate aanhoort. Nate heeft namelijk schrik dat een populaire TV-show het op zijn leven gemunt heeft. Wanneer Nate de dag nadien mysterieus verdwijnt, kan Jeff niet anders dan zijn broers paranoia serieus te nemen en duikt hij onder in de donkere onderwereld van het TV-programma Cult en zijn die-hard fans.

Het programma is een fictieve show die draait rond het kat-en-muisspel tussen een charismatische sekteleider Billy Grimm en LAPD-rechercheur Kelly Collins. Samen met producer Skye ontdekt Jeff Sefton dat er steeds meer vreemde dingen gebeuren die een link hebben met het programma. Het lijkt er steeds meer op dat een paar toegewijde fans zo in de ban zijn van Cult dat ze hun obsessie voor de dodelijke plots willen toepassen in realiteit en dat ze letterlijk een moord willen plegen om te weten wat er dan zou gebeuren.

Cult zal vanaf begin 2013 op de zender The CW te zien zijn. De reeks werd bedacht door V-showrunner Rockne O’Bannon en kan voor zijn cast rekenen op The Vampire Diaries-acteur Matt Davis, Cloverfield-actrice Jessica Lucas en Robert Knepper, die je nog kan kennen van Prison Break.

Promo: CW's New Show Cult - First Trailer

Bij NBC laten ze zich dan weer vanaf deze herfst op zondagavond leiden door het Dr. Jekyll & Mr. Hyde-verhaal in hun dramareeks Do No Harm. Daarin staat Dr. Jason Cole centraal. Hij is een gerespecteerde neurochirurg die alles in het leven lijkt te hebben: een goedverdienende job, zelfvertrouwen, een aangename persoonlijkheid, …. Maar Jason heeft ook een duister geheim.

Wanneer hij op een dag gedesoriënteerd wakker wordt in een totaal vernielde hotelkamer tussen een aantal onbekende en naakte vrouwen, weet hij al gauw wat terug aan het gebeuren is. Net als vroeger verandert Jason namelijk elke nacht rond hetzelfde uur in een totaal nieuwe persoon: een verleidelijke, duivelse en borderline sociopaat die door het leven gaat onder de naam Ian Price.

Jason wist zijn gevaarlijke alter ego al jaren onder controle te houden met een experimenteel verdovingsmiddel. Maar ondertussen is zijn lichaam gewend geraakt aan dit middel en is het zijn uitwerking volledig verloren. Dat zorgt ervoor dat Ian Price terug tot leven is gewekt en na een jarenlange onderdrukking is hij vastbesloten wraak te nemen op Jason en zijn omgeving. Zo ontstaat er een strijd tussen beiden waarbij ze elkaar grondig kunnen vernietigen, tenzij ze een manier vinden om naast elkaar te leven.

Do No Harm is een reeks van The Event-showrunner David Schulner en Ringer-producenten Peter Traugott en Rachel Kaplan. De hoofdrol in de reeks is voor Rescue Me-acteur Steven Pasquale.


Liefhebbers van The Vampire Diaires zullen waarschijnlijk ook snel verliefd worden op Beauty and the Beast van de jongerenzender The CW. De reeks is een moderne bewerking van de gelijknamige jaren ’80-cultreeks, die nog gemaakt werd door Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin.

In deze nieuwe reeks draait alles rond moordrechercheur Catherine Chandler. Zij zag jaren geleden hoe haar moeder voor haar eigen vermoord werd door twee schutters. Catherine zou de schietpartij ook niet overleefd hebben, mocht ze niet gered worden door iets of iemand. Iedereen gelooft dat schutters aangevallen werden door een beest, maar zelf gelooft Catherine dat het een persoon was.

Wanneer ze jaren later een moordzaak onderzoekt, leidt dit haar naar de knappe dokter Vincent Keller. Alleen… volgens officiële bronnen werd Keller in 2002 gedood in Afghanistan. Catherine ontdekt dat Vincent Keller nog leeft en wat meer is… hij was degene die haar jaren terug redde van de schutters. En ze ontdekt nog meer. Keller leeft al 10 jaar verborgen van de maatschappij omdat hij een groot geheim heeft. Wanneer hij kwaad wordt, verandert hij in angstaanjagend beest die zijn superkrachten niet onder controle kan houden. Langzaamaan ontstaat er een complexe relatie tussen Vincent en Catherine, waarbij ze overduidelijk tot elkaar worden aangetrokken, maar ze ook begrijpen dat hun relatie voor beiden levensbedreigend is.

Smallville-actrice Kristin Kreuk werd gecast als de schone, terwijl de Nieuw-Zeelandse Jay Ryan werg gecast als het beest. De reeks zelf start deze herfst op The CW.


Paranormale Dramaserie The River

Naast deze nieuwe reeksen is er ook minder goed nieuws te rapen. Zo zal de horrorreeks The River niet terugkeren voor een tweede seizoen. Even leek het erop dat de streamingdienst Netflix de reeks zou overnemen, maar ook zij lieten al verstaan niet langer in de reeks geïnteresseerd te zijn. Scenarist Michael Green had met Gotham ook een pilot in de running voor het nieuwe TV-seizoen. Deze reeks werd ook niet opgepikt voor het komende TV-seizoen, maar de producenten proberen de reeks toch verkocht te krijgen. Zo kregen heel wat Amerikaanse en buitenlandse zenders de pilot te zien tijdens de upfronts in L.A.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie