Otsuka spreekt in Death Stranding de Japanse stem in van een ander nieuw personage, waarvan de naam nog geheim is. Deze wordt gespeeld door acteur Tommie Earl Jenkins en is de baas van één van de hoofdpersonages, Sam Porter Bridges – gespeeld door actrice Lindsay Wagner. In de video zien we ook een personage met het embleem van de Nederlandse vlag, wat doet vermoeden dat Stefanie Joosten (Quiet in Metal Gear Solid) deze rol vertolkt. In nieuwe ‘art’ van Yoji Shinkawa krijgen we al deze personages, waaronder de personages van Léa Seydoux en Mads Mikkelsen te zien.

Death StrandingDeath Stranding

Death StrandingDeath Stranding

Death StrandingDeath Stranding

Related ImageRelated Image

Kojima bevestigde tevens op de TGS 2018 dat de game gepland staat voor het jaar waarin de anime-klassieker Akira zich afspeelt: 2019.Toen hem daarnaar gevraagd werd op TGS 2018 reageerde hij met een grapje , “Welke Akira bedoel je?”, alsof hij zijn statement al vergeten was. Hij verzekerde de fans echter snel dat het plan voor de release ongewijzigd blijft.

Death Stranding is voor zover bekend alleen in ontwikkeling voor PS4. Een officiële release datum voor Death Stranding moet nog aangekondigd worden. Hetzelfde geldt overigens ook voor het plot van de game, dat nog altijd even mysterieus blijft als bij de aankondiging van de game.