Nieuwe details over Disney-horror ‘Haunted Mansion, gebaseerd op pretparkattractie

Je zou het bijna vergeten, maar januari van dit jaar stond volledig in het teken van het spookslot in de Efteling en het feit dat de attractie gesloopt gaat worden. Inmiddels is de storm wat gaan liggen, maar nu is er ook internationaal spookslot-nieuws! De beroemde attractie in Disneyland “The Haunted Mansion” krijgt een nieuwe verfilming. En steeds meer details over het project worden bekend gemaakt. Lees hier wat we tot nu toe weten over Haunted Mansion.

Allereerst, goed om te vermelden: we hebben het hier niet over Muppets Haunted Mansion, die eind vorig jaar op Disney+ verscheen, en ook niet over The Haunted Mansion uit 2003 met Eddie Murphie, die ook gebaseerd is op de attractie. We krijgen een gloednieuwe en originele (laten we dat hopen…) reboot. Dit keer staat regisseur Justin Simien aan het roer, bekend van de komische horrorfilm Bad Hair (2020) en Dear White People (2014).

In de film zullen heel wat bekende namen te zien zijn. De cast bestaat (tot nu toe) uit o.a. Rosario Dawson, Tiffany Haddisch, Lakeith Stanfield, Owen Wilson en Danny DeVito. Het zijn niet de minste namen. Het verhaal van Haunted Mansion gaat over een alleenstaande moeder (Dawson) en haar jonge zoon die op zoek zijn naar een nieuw leven en in een (verdacht) goedkoop huis in New Orleans settelen. Al snel merken ze dat in het huis niets is wat het lijkt. De hulp van een priester (Wilson) wordt dus al snel ingeschakeld, die op zijn beurt een helderziende (Haddish), een geschiedenisprofessor (DeVito) en paranormaal expert (Stanfield) vraagt te helpen. Het plot lijkt een vrij ludieke horrorkomedie te suggereren.

Wat could have been…

Er waren al eerder plannen om de originele film uit 2003 in een nieuw jasje te steken. In 2010 zou niemand minder dan de visionaire regisseur Guillermo del Toro een adaptatie/reboot van Haunted Mansion gaan regisseren. Die plannen bleven jarenlang in de lucht en Ryan Gosling was in 2015 zelfs in gesprekken om een hoofdrol te vertolken. Maar helaas is dit op niets uitgelopen. Een verbetering op de originele film moet het trouwens bijna wel worden, omdat die film door zowel het publiek als critici met de grond gelijk gemaakt werd.

Guillermo Del Toro heeft toch een zijn eigen “Haunted-house”-film mogen maken nadat hij bijna Haunted Mansion zou regisseren

Haunted Mansion zal op 10 mei 2023 uitkomen, dus we zullen nog heel wat geduld moeten hebben.

Kijk jij uit naar Haunted Mansion? Of ben je stiekem bang voor weer een dertien-in-een-dozijn horrorproject?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie