Nieuwe gameplaybeelden House of Ashes, het volgende deel van The Dark Pictures Anthology

Supermassive is al een tijdje lekker bezig met hun serie The Dark Pictures Anthology. Als eerst kwam Man of Medan, waarin je met vijf vrienden een griezelig avontuur beleefde midden op zee. Hierna kwam Little Hope, waar je met een groepje mensen vast kwam te zitten in een spookachtig dorpje met dito verleden en nu zijn ze bezig met alweer het derde deel House of Ashes.

Om ons wat inzicht te geven in de voortgang van dit deel, heeft Bandai Namco een interview met Will Doyle, ontwikkelaar bij Supermassive Games, online gezet. Omdat alles nu anders is dan normaal, wil hij graag via dit filmpje vertellen wat House of Ashes zo uniek maakt.

Het spel speelt zich af in Irak in 2003, met de oorlog op de achtergrond. Een gemengd team soldaten is op missie gestuurd om een massavernietigingswapen te zoeken in een chemisch wapendepot diep onder de grond. Eenmaal aangekomen lopen ze in een hinderlaag van Iraakse soldaten en tijdens dat gevecht breekt de grond open en vallen beide partijen in een grote, ondergrondse tempel. Deze tempel wordt bewoond door een nest vreselijke monsters, en die ruiken bloed.

Net als de vorige games is dit deel ook weer gebaseerd op echt bestaande dingen. Man of Medan is gebaseerd op het spookschip de Ourang Medan, Little Hope liet ons kennis maken met Salem en de heksenvervolgingen en House of Ashes speelt zich af in Mesopotamië, het huidige Irak. De tempel in het spel is 6000 jaar oud en gebouwd door Naram-Sin of Akkad. Omdat zowel de Iraakse als de Amerikaanse soldaten nu gevangen zitten in die tempel met de monsters, ontstaat er een ondenkbare samenwerking. Immers, de vijand van mijn vijand is mijn vriend.

Het filmpje gaat verder nog in op de monsters, hoe ze in het spel tot stand zijn gekomen en hij vertelt ook dat de camera nu 360 graden kan draaien wat voor nog meer immersie zorgt. Wat ook nieuw is, is een moeilijkheidsgraad. Je kan kiezen voor makkelijk, medium of moeilijk. En afsluitend als toetje krijgen we ook nog eens 8 minuten aan gameplay te zien, dus ik zou zeggen: kijk zelf het filmpje hieronder.

Ik heb hier ontzettend veel zin in! Samen met Nachtvlinder Janita heb ik het multiplayer gedeelte van Little Hope mogen spelen en dat was altijd ontzettend gaaf. Omdat je elk verschillende dingen ziet, ben je constant aan het overleggen en speculeren. Ik hoop dat dat in dit deel weer het geval is. Heb jij de vorige delen gespeeld? Ik hoor het graag van je!

House of Ashes komt later in 2021 uit op PlayStation 4, PlayStation 5, PC, Xbox One en Xbox Series X|S.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie