De Halloween hype gaat los! Het nieuwe masker is hier

Als je niet onder een rots heb geleefd heb je het de afgelopen dagen wel gemerkt. De nieuwe Halloween-film komt er aan.. En hoe!

Geen William Shatner-masker

Blumhouse liet afgelopen week de eerste teaser poster vrij op het internet en werd daarmee een van de meest gedeelde posters sinds tijden. Op de poster zien wij Michael Myers met het iconische masker. Het masker oogt oud en gerimpeld alsof het al heel lang mee gaat. Het lijkt in ieder geval zeer op het masker uit het origineel van John Carpenter uit 1978. Het is niet precies het masker uit het origineel, dit heeft voornamelijk te maken met de rechten. Het originele masker is namelijk een William Shatner-masker uit Star Trek met een likje verf. Er werd al eerder gesproken over een ander masker welke een ode moest zijn aan het origineel en zo te zien is dat verdomd goed gelukt! Myers oogt zelfs een beetje treurig en duister. Er gaat een beetje een gevoel uit van de Michael Myers uit de twee Rob Zombie-films. Het idee dat dit ook het masker was uit Zombie’s Halloween-films was had ik ook toen ik even snel op instagram aan het scrollen was en dit zag maar toen zag ik het weer en weer en nog meer en toen ik ook de aankondig zag wist ik dat dit de Michael Myers is voor de film die uitkomt in Oktober en ik deed het bijna in mijn broek!

Vervolg op Halloween 2 (1981)

Wie nog beter kijkt ziet ook de ogen van Michael Myers en let dan even op zijn linkeroog. Het is er niet. Hierdoor weten wij dat dit echt het vervolg op de eerste twee films is. In het eerste deel weet Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) hem te steken met een kleerhanger in het oog. Iets wat totaal genegeerd werd in alle vervolgfilms. Nu zijn er weel veel geruchten over Michael Myers an sich. We weten dat de persoon die de originele ‘shape’ (zo heet het gestalte officieel) Nick Castle weer het masker gaat dragen. Maar ook dat hij slechts een cameo speelt in deze film en wellicht het masker doorgeeft aan iemand anders… Het is vooralsnog een gerucht, interessant is het wel.

Al vertoond?

Het verhaal gaat de ronde dat er elk moment een eerste teaser trailer kan gaan komen. Waarschijnlijk zal deze voor het eerst worden vertoond aan het begin van de zomer. Toch bereikte ons al verschillende berichten dat er al een testscreening van de film zou zijn geweest. Dat is mogelijk, al is dat ook erg onwaarschijnlijk. Het filmen van Halloween is iets meer dan een maand geleden helemaal afgerond en er zou niet meer dan een ruwe versie van de film beschikbaar kunnen zijn. Volgens de website horrorfreaksnews zou er al een test screening plaats hebben gevonden en zou de ontvangst bij de fans niet goed zijn geweest. Daarna kwam er bericht dat dat ‘nieuws’ van de site zou zijn gehaald in opdracht van Blumhouse. Het is allemaal mogelijk maar niet geheel waarschijnlijk. Een film monteren kan heel snel gaan maar voordat een film wordt vertoond aan het testpubliek gaat er wel wat meer tijd overheen.

Vandaag komt de maker van het origineel ook naar buiten via zijn Facebookpagina dat dit allemaal geruchten zijn. Er is nog helemaal geen testscreening geweest, maar zal er wel spoedig komen. En als ik eerlijk mag zijn, ik geloof eerder John Carpenter dan de zoveelste website die bezig is met clickbait. Carpenter geeft ook aan dat er nog niet eens een eerste versie klaar ligt van de film.

John Carpenter doet zelf de muziek

Hoe dan ook de hype is real en wat hou ik er van. Halloween is een van de grootste horrorfilms ooit gemaakt en zeker de nummer 1 slasher aller tijden. Het idee alleen al dat John Carpenter zelf ook bezig is met de muziek voor deze film maakt mij echt warm van binnen. Verhalen op het internet zullen de komende tijd vaker de ronde doen aangezien het op het moment het DE film is waar horrorliefhebbers het meest naar uitkijken. Ikzelf weet waar teveel verwachtingen toe kunnen leiden en probeer niet al te enthousiast te worden. Maar wat is dat moeilijk! Ik hoop toch echt dat regisseur David Gordon Green samen met de grootmeester Carpenter hier een topfilm van zullen maken!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “De Halloween hype gaat los! Het nieuwe masker is hier”

Plaats een reactie