Nieuwe single player Aliens-game in de maak!

Nieuwe Aliens game
Nieuwe Aliens game

Goed nieuws! Een game in het Alien-universum is in de maak voor PC, consoles en VR-platformen. 20th Century Games en ontwikkelaar Survios (bekend van Creed: Rise to Glory en Sprint Vector) zijn bezig aan, voor wat nu de werktitel lijkt, Aliens. De game is een compleet nieuw verhaal in het Alien-universum en speelt zich af tussen de gebeurtenissen van de films Alien en Aliens. Hierin speel je als een oude oorlogsveteraan die nog een appeltje te schillen heeft met de Xenomorphs. Nog meer goed nieuws; het wordt een single player verhaal.

Als ontzettende fan van zowel de (eerste twee) Alien-films als Alien: Isolation word ik hier erg blij van. Dat spel raakte op zoveel vlakken de juiste snaar, en dan had je ook nog de mogelijkheid om het in VR te spelen. Het was ook wel tijd, want de laatste paar Alien-games waren niet echt fantastisch (Aliens: Fire Team en Alien Colonial Marines, ik kijk naar jullie). 20th Century Games en Survios zeggen dat ze volgende week tijdens de Alien: Expanding a Dark and Frightening Universe panel bij Comic-Con in San Diego, met meer details naar buiten treden.

alien Xenomorph
Zij vonden dat ze ook wel toe waren aan een goede game

We moeten dus vooral even geduld hebben, want verder weten we nog niets. Het zal sowieso van je (4k)scherm spatten, want het wordt gemaakt in Unreal Engine 5. Het zal de kunst in het creëren van mooie dingen van de studio maximaal benutten, als we de officiële site mogen geloven. Kijk jij uit naar een nieuwe Aliens game?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie