De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine krijgt drie nieuwe boeken

Eigenlijk was het de bedoeling dat het derde boek Bibliotheek der Zielen eveneens het laatste deel zou zijn in de originele serie over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Maar recent werd bekend gemaakt dat er een vierde deel gaat komen, getiteld A Map of Days. Het boek zal de volgende omslag bevatten, geheel in stijl met de voorgaande drie boeken. In Amerika zal het boek op 2 oktober 2018 het daglicht zien. Wat betreft de Nederlandse uitgave, is nog niets bekend.

A Map of Days - Miss Peregrine‘A Map of Days zal het eerste deel zijn van een nieuwe trilogie en volgt Jacob Portman in zijn reis terug naar Florida, nadat hij hulp heeft geboden aan de bijzondere kinderen tegen een afschuwelijke dreiging. De bijzondere kinderen zijn hun wereld in 1940 kwijt en moeten hun best doen om zich aan te passen in de huidige wereld. Wat nog best wel een uitdaging is, wanneer je nogal eigenaardige talenten hebt.’

Ransom Riggs, de auteur van deze bijzondere boekenreeks, geeft aan bewust gekozen te hebben voor de setting in Amerika. ‘Ik heb mij altijd al voorgesteld dat de wereld van de bijzondere kinderen iets is wat de gehele aardbol omgeeft. Het feit dat A Map of Days zich afspeelt in de Verenigde Staten, geeft mij de kans om een geheel nieuwe bijzondere leefgemeenschap met zijn eigen regels, gewoonten en geschiedenis te onderzoeken,’ geeft hij aan. ‘Amerika is voor mevrouw Peregrine en haar kinderen nog een ontgonnen gebied, waar nog weinig bekend is over de gemeenschap van de bijzondere kinderen daar.’

De eerste drie delen draaiden natuurlijk volledig om Jacob, die ronddwaalde in de wereld van de bijzondere kinderen. In de nieuwe trilogie worden de rollen omgedraaid en zullen de bijzondere kinderen moeten zien te overleven in de wereld van Jacob.

Natuurlijk zal ook het nieuwe boek weer vol staan met de eigenaardige vintage en soms angstaanjagende zwartwit foto’s, waar de eerste drie delen zo bekend om zijn geworden. Deze foto’s, zoals je ook hier zult zien, zijn afkomstig uit een fotoalbum van een vriend van Ransom Riggs. Maar A Map of Days bevat iets nieuws: namelijk kleurenfoto’s. Riggs kiest hier speciaal voor omdat hij de recente geschiedenis van Amerika sterk associeert met de zogenaamde ‘Kodachrome look’; Het opzichtige Amerika van de jaren ’50 en ’60, de diners, de motels en gekke kapsels. Hij wil de bijzondere kinderen laten overleven in Amerika en hier hoort kleur bij.

Ransom Riggs laat weten dat de het sombere meisje op de omslag van het nieuwe boek een nieuwe persoonlijkheid in het verhaal zal zijn. ‘Dit meisje is een tragisch geval, achtervolgt door een wolk van zwarte rook, dat in haar voetsporen volgt, waar ze ook gaat. De geest van haar zus woont in deze rook en op sommige dagen zul je haar gezicht hierin kunnen onderscheiden.’ De melancholie dat dit meisje uitstraalt, zal één van de grote thema’s van A Map of Days zijn.

We zullen nog even geduld moeten hebben tot 2 oktober, voordat we het daadwerkelijke effect van deze nieuwe ontwikkelingen zullen kunnen ervaren. Ook komt er hopelijk binnenkort meer nieuws over een mogelijke Nederlandse vertaling.

Interessant artikel?

Plaats een reactie