Nieuwe film van Guillermo Del Toro met gigantische sterrencast verschijnt eind 2021!

Guillermo Del Toro is een van de meest visionaire regisseurs van zijn generatie. Een aantal jaar geleden won hij twee Oscars voor zijn sprookje The Shape of Water (2017). Ook heeft hij uitmuntende horrorproducties als Crimson Peak (2015), Pacific Rim (2013), Hellboy (2004) en Hellboy 2 (2008) gemaakt. En laten we natuurlijk het adembenemende El Laberinto del Fauno (2006) niet vergeten. 2021 wordt een veelzijdig jaar voor de Mexicaanse regisseur. Er verschijnt een sprookje, Pinocchio én een psychologische thriller, Nightmare Alley. En van die laatstgenoemde is eindelijk een datum bekend gemaakt wanneer deze in de bioscoop verschijnt!

Een weergaloze sterrencast

Voordat we gaan hebben over waar Nightmare Alley over gaat, moeten we toch eerste even de cast van deze film bespreken, want je moet echt even twee keer knipperen als je die lijst namen ziet staan. De hoofdrollen zijn in handen van Cate Blanchett (The Gift), Rooney Mara (A Nightmare on Elm Street), Bradley Cooper (The Midnight Meat Train) en Toni Collette (Hereditary). Niet de minste namen!

Rooney Mara en Cate Blanchett op de set van Midnight Alley (2021)

Als je echter dacht dat het daarbij bleef… Ook Willem Dafoe (The Lighthouse), Mary Steenburgen (Dead of Winter), Ron Perlman (Hellboy), David Strathairn (Godzilla) en Richard Jenkins (The Shape of Water) spelen in Nightmare Alley. Horrorfilms (of psychologische thrillers) met zo’n sterrencast komen we niet vaak tegen.

Verfilming van roman uit 1946

Nightmare Alley is een roman van William Lindsay Gresham ui 1946 waarin Stanton Carlisle het hoofdpersonage is (in de film zal hij gespeeld worden door Bradley Cooper). Hij is een mentalist (iemand die door middel van trucs en bedrog de illusie wekt bovennatuurlijke krachten te hebben) die een relatie aangaat met een psychiater, Lilith Ritter (Cate Blanchett). Zij blijkt nog veel gevaarlijker te zijn dan dat hij zelf is. Of Del Toro precies de verhaallijn van de roman uit 1946 zal volgen, is nog niet duidelijk.

Midnight Alley (1947)

De roman is ook al eerder verfilmd, namelijk een jaartje nadat de roman van Gresham verscheen. Een nieuwe adaptatie was eigenlijk al in 2017 in de maak door Fox Searchlight Pictures en in 2019 leek het erop dat Leonardo DiCaprio de hoofdrol zou gaan spelen, maar Cooper verving hem. De productie eindigde eind 2020 en inmiddels is dus ook een datum bekend gemaakt wanneer Nightmare Alley in bioscopen zal verschijnen: 3 december 2021!

Kijk jij uit naar de nieuwe film van Del Toro? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie