Recensie: Nightmare Box (John Keeyes, 2013)

BUT, B-Movie Underground & Trash Filmfestival in Breda is afgelopen woensdag weer van start gegaan. Het festival vind al een aantal jaar plaats in de Brabantse stad en heeft de reputatie van een klein, intiem en gezellig filmfestival. Niets blijkt minder waar, het festival is klein op gezet met naast films, ook gastoptreden van diverse dichters, filmmakers, acteurs en actrices en enkele workshops.

BUTFF-2013

De festivalorganisatie had de pecht dat hoofdgast Albert Puyn moest afzeggen door gezondheidsredenen. Als last-minute vervanging werd actrice Debbie Rochon uitgenodigd. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van haar gehoord, maar blijkbaar heeft ze al ruim 200 films op haar naam staan, voornamelijk diverse Troma producties.

NightmareBox-POSTER

Rochon’s nieuwste film Nightmare Box ging donderdag tijdens het BUT filmfestival in Premiere.
Waarschijnlijk was Rochon enigsins teleurgesteld na het zien van slechts 15 bezoekers waaronder ondertekende tijdens deze premiere. Na een korte introductie waar Debbie Rochon er nog luchtig over probeert te doen door aan te geven dat dit haar “die hard” fans zijn merk ik enige teleurstelling bij de actrice. Wellicht een les voor de festivalorganisatie om voor volgend jaar wat meer aan promotie omtrent dit soort premieres te doen, veel verder dat wat sumiere informatie via de website kwam ik zelf namelijk ook niet tegen.

Nightmare Box is een low-budget film uit Engeland. In de film zien we een vrouw wakker worden in een ruime zonder meer te herinneren hoe ze daar is gekomen. Dan verschijnen er steeds vreemde personen in de ruimte die haar willen helpen of willen beangstigen. Ondertussen probeert ze er achter te komen hoe ze hier terrecht is gekomen en wat echt en wat een droom lijkt te zijn.

NIghtmare_Box_Featured

Het gevoel dat ik had tijden het kijken van de film was een soort van Alice in Wonderland is een ruimte gecreeerd door Jigsaw. Vreemde personages die steeds verschijnen en verdwijnen in de ruimte en de vrouw eigenlijk niks vertellen.
Het manco bij Nightmare Box is dat alles nog snel blijkt te zijn gemaakt. De film is in 12 dagen gefilmd, een gemiddelde kleine  Nederlandse productie zit al vaak rond de 18 dagen en een kleine Amerikaanse Horrorproductie op 20 a 25 dagen. Tijdens het kijken van Nightmare Box had ik werkelijk geen idee wat het verhaal nu eigenlijk is. Wat voor personages steeds verschijnen en waar het verhaal heen wil gaan. Daarnaast is de kwaliteit van de acteurs en actrices dermate laag dat alles extreem ongeloofwaardig overkomt (sorry Debbie!).

DOOM ROOM - Official Trailer

De special effects ogen goedkoop en ook de ruimte waar in is gefilmd toont weinig sfeer en geloofwaardigheid. De film valt ook buiten het gehele cult en trash concept waar het festival om bekend staat. Deze film is alles behalve dat. Dit lijkt meer een amateurproductie die gemaakt is tijdens filmschool.

Nightmare Box is geen film die je hoeft te zien. Saai, onzinig verhaal,  slecht geacteerd en slechte special effects. Deze last-minute toevoeging aan het festival had beter achterwege gelaten kunnen worden.

Sterren: 1 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie