Freddy Krueger krijgt een reboot… Alweer?!

Nightmare4

Is het echt alweer vijf jaar geleden?
Vijf jaar geleden werd de A Nightmare on Elmstreet remake uitgebracht. Volgens de vele fans van de originele serie was het onnodig maar Hollywood luistert nu eenmaal niet altijd naar de fans van het eerste uur. De film van Samuel Bayer met Rooney Mara in de hoofdrol en Jackie Earle Haley als seriemoordenaar Freddy Krueger deed het misschien wel goed bij de box office maar wordt over het algemeen gezien als een van de slechtste reboots ever. De fans kregen dus gelijk als het gaat om inhoud maar New Line haalde wel zijn geld er drie keer dubbel uit. Kan men dan wel spreken van een succes?

Blijkbaar is dat bij New Line wel gaan borrelen want afgelopen nacht werd naar buiten gebracht dat er sprake is van een nieuwe reboot. Een schrijver is al aangetrokken: David Leslie Johnson. Hij was eerder verantwoordelijk voor het schrijven van Orphan uit 2009 en is ook aangetrokken tot het schrijven van The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist die volgend jaar moet uitkomen.

Nightmare5

De fans van het eerste uur willen maar wat graag de reboot uit 2010 negeren. Jackie Earle Haley is misschien een prima acteur maar heeft Robert Englund als de originele Freddy Krueger nooit doen vergeten. We ontkomen niet aan reboots. Geef Holywood eens ongelijk als er geld mee kan worden verdiend.. Maar is 5 jaar na de laatste poging tot het nieuw leven blazen in de A Nightmare on Elmstreet franchise niet wat snel? Vertel ons wat jij ervan vindt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Freddy Krueger krijgt een reboot… Alweer?!”

  1. Ze rebooten zich helemaal suf in Hollywood, of hellywood zoals ik die plek steeds liever noem. Ik moet je bekennen dat ik de reboot van Nightmare niet ben gaan kijken: ik zat er niet op te wachten, de kritieken waren allesbehalve lovend. Als ik dit soort berichten lees krijg ik wel altijd zin om de originele films weer eens te kijken.

    Beantwoorden
  2. Denk ook aan ‘mislukte’ reboots zoals Halloween of bij superheldenfilms zoals Spiderman (remake met Andrew Garfield) of Fantastic Fout (met o.a. Jessica Alba…). Die laatste kreeg ondertussen nog een remake die volgens de eerste reviews gedoemd is om te mislukken.

    Beantwoorden
  3. Toen de reboot uit kwam heb ik deze niet gekeken in de bios. Als liefhebber van het origineel en de delen daarna kon ik mij niet voorstellen dat deze echt goed kon zijn. Toen ik deze uiteindelijk op blu ray kocht kreeg ik helaas nog gelijk ook. Nu er toch een reboot is geweest heb ik wel zoiets van: ‘Ach waarom niet?’ Slechter kan gewoon niet. En laten we hopen dat ze daar in Hollywood geleerd hebben van alle slechte kritieken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie