Interview: Norman Reedus en Andrew Lincoln over The Walking Dead seizoen 3

The Walking Dead – je kunt de serie het afgelopen jaar niet gemist hebben. Zelfs mensen die niet van zombies houden zijn verslaafd geraakt aan de avonturen van sheriff Rick Grimes en kornuiten.
Seizoen twee eindigde dramatisch – de boerderij waar het de groep verbleef werd overvallen door zombies- we hebben afscheid moeten nemen van een aantal belangrijke karakters en de groepsdynamiek is nog nooit eerder zo beroerd geweest. Waar zal het seizoen 3 verder gaan?

Ontbijten met Norman en Andrew
Afgelopen zomer kregen Frank en ik, Laura, via Fox International en AMC de kans om de cast en crew van The Walking Dead te ontmoeten tijdens de jaarlijkse San Diego Comic Con.
Lucky me, ik mocht ontbijten met Norman Reedus (Daryl Dixon) en Andrew Lincoln (Rick Grimes). Na wat grappen en grollen vertellen ze dat ze helaas maar weinig over het nieuwe seizoen mogen vertellen; alleen dat seizoen 3 in de Verenigde Staten uitgezonden gaat worden op 14 oktober en in de rest van de wereld, op Nederland na, op 15 oktober. Toch heb ik mijn best gedaan meer informatie te ontfutselen..

Seizoen 3
Iedereen verwacht dat het derde seizoen grootser, enger, bloediger wordt dan voorheen, ik ben erg bebenieuwd wat Norman en Andrew mij hierover kunnen vertellen.
Norman vertelt dat in seizoen 1 de wereld en de hoofdpersonen geintroduceerd werden; het probleem is duidelijk: een nieuwe wereld vol met zombies, de mens moet opzoek naar een manier om te overleven. Seizoen 2 gaat meer de diepte in. We leren de drijfveren van de hoofdpersonen kennen en gaan met ze mee leven. Sommigen sluiten we in ons hart anderen zien we liever zo snel mogelijk een slachtoffer worden van een zombieaanval. En seizoen 3 – daar mogen we niets over vertellen..

Andrew: Well, you know, one of the props guys, a huge zombie fanatic, came up to me and said that they did a body camp of zombies in the first episode and I think we killed more in the first episode then in season one. So, I think that gives you an indication of the kind of the energy and intensity of certainly the beginning episodes of three.
Norman: We’re not allowed to say anything..
Andrew: It really feels like the characters have moved on, and we had a great time, I get to work with this man (wijst naar Norman) a lot more this season and it’s been one of the big thrills to me and ehm, I’ve got a real man-crush on him.
Norman: Well, its prison love..


Daryl & Rick
Andrew vertelt dat hij tijdens de opnames van dit seizoen The Road las van Cormac McCarthy. Hieruit putte hij veel inspiratie voor Rick. Op dit punt in de serie houdt Rick mensen op een afstand; hij wil niet dat ze te dichtbij komen. Echter zal hij in dit seizoen er achter komen dat hij wel degelijk andere mensen nodig heeft om te kunnen overleven. Vooral zijn relatie met nieuwe karakters zijn van belang voor de ontwikkeling die rick doorgaat.
Norman vult aan dat het bij Daryl juist andersom is. Daryl vindt eindelijk zijn plek in de wereld, hij vindt het fijn gewaardeerd te worden door anderen. Hij weet nu pas waarvoor hij vecht. Daryl’s rol wordt in dit seizoen een stuk groter dan in voorgaande seizoenen.

TV-show vs. de comic
De serie en comic book lopen qua verhaal steeds verder uit elkaar – er zitten wel een aantal overeenkomsten in, maar eigenlijk moet je beide los zien, aldus Andrew. Wie kijkt er tenslotte naar een tv-serie die exact hetzelfde is als de comic. Beide media zijn anders. TV geeft je de mogelijkheid een verhaal iets anders te vertellen dan in een comic. Sommige karakters doen het ook beter op film dan op papier.

Slapeloze nachten op de set
Andrew vertelt ons dat hij een uurtje rijden van de set in Atlanta vandaan woont. Na het filmen springt hij gelijk in de auto om door te rijden naar huis. En ja, dit doet hij met make up en bloedspetters en al.. Dit seizoen vroeg zijn vrouw of hij dit toch maar niet wilde doen en wilde overnachten op de set. In het verleden was het namelijk zo dat hij Andrew volledig onder het bloed en naar huis reed. Tot dat hij in een politieversperring reed.. Ja, leg dat maar eens uit. Gelukkig kende de politieagenten de serie en kon hij doorrijden. Vanaf nu staat er een team klaar om Andrew tegen te houden. Ze bespringen hem met handdoeken en washandjes voordat hij de kans krijgt om naar huis te gaan. Dat overnachten op de set ging Andrew trouwens niet zo goed af:

Andrew: Something is going to happen at the end of episode one and Greg Nicotero and his team did a really great job here. They keep reinventing new ways to suffer. [..] I couldn’t sleep for 2,5 hours, because everything on set was so realistic.

Taxidermia als voorbereiding
De rol van Norman is erg fysiek; rondrennen met een kruisboog, het opensnijden van dieren en zombies; hier moet oefening aan vooraf zijn gegaan.
Norman geeft aan dat het boogschieten vrij gemakkelijk ging, na een paar keer oefenen had hij dit wel aardig onder de knie. Het opensnijden van dieren is een ander verhaal. Om dit zo realistisch mogelijk te kunnen doen is hij op taxidermieles gestuurd. Een lief oud vrouwtje heeft hem uitgelegd hoe dit vak in zijn werk gaat; hoe je een dier opensnijdt en hoe je het vel er voorzichtig afhaalt. Voor Norman was dit best een eyeopener en heeft er voorgezorgd dat hij er aardig geobserdeerd raakte door deze vreemde hobby. Naast acteur is Norman ook kunstenaar en exposeert hij regelmatig zjn kunststukken. Voor zijn foto serie ‘Roadkill’ emailde hij de hele cast en crew om ze er aan te herinneringen dat als ze een verongelukt dier tegen komen dat ze de locatie onthouden, zodat Reedus er later heen kon gaan om foto’s te maken.

TV-series zijn hot!
Norman legt uit dat het vroeger echt niet cool was als je een rolletje in een TV-serie kreeg (Just keep on trying..) Nu is dit echter helemaal anders; TV-series zijn de nieuwe films. Zelf is Reedus groot fan van Breaking Bad, Mad Men en Game of Thrones. Series geven volgens hem veel meer ruimte om een verhaal te vertellen en karakters een achtergrond te geven. Andrew vult hierbij aan dat dit vooral van belang is bij genreseries; je moet genoeg ruimte hebben om je verhaal te kunnen vertellen. Bij The Walking Dead draait het niet om zombies, maar om het overleven en de mensheid. Je moet gelijkgestemden vinden om te kunnen overleven en allianties te sluiten.

Zal Rick overleven?
Hoe groot de groep overlevenden in seizoen 3 gaat worden willen ze beide geen antwoord opgeven. Andrew geeft aan dat als hij een nummer geeft we kunnen gaan tellen en dan weten we precies of hij nog wel of niet leeft (?). Tijdens het interview maakt Andrew net iets teveel grapjes over het feit of Rick wel of niet zal overleven in seizoen 3. Zal het dan toch zo zijn? Of is het een running gag bij de cast/crew?

The Governor en Michonne
Eerder melden we al dat twee belangrijke personages uit de comicserie, namelijk The Governor en Michonne ook zullen verschijnen in seizoen drie. The Governor zal fungeren als de gevaarlijke tegenhanger van Rick Grimes en vertolkt worden door David Morrisey. Michonne verscheen al als mythisch figuur met twee geketende zombies in de seizoensfinale van seizoen twee. Dit karakter zal gespeeld worden door Danai Gurira.

Norman en Andrew over David Morrissey:
Norman: He’s a punk! – No, we won the lottery with him, he’s an amazing guy.
Andrew: David is someone I know but never worked with back home in England and someone I admire. And I really looking forward to work with him or maybe not to work with him.. (see what I did back there..)
Andrew vertelt dat hij David al een lange tijd kent en dat hij dolgraag met hem wilde samenwerken in The Walking Dead. Het overhalen was niet eens zo heel moeilijk. David kende/keek de serie al en wilde dolgraag met deze cast en crew samenwerken. Daarnaast is The Governor natuurlijk één van de beste comic villains allertijden.

Vanavond wordt seizoen 3 van The Walking Dead in de Verenigde Staten uitgezonden op AMC. In Nederland moeten we nog even geduld hebben; Foxlife begint op 30 oktober pas met het derde seizoen.
Het seizoen wordt net als in het tweede seizoen in twee delen, van telkens 8 afleveringen, uitgezonden. Het tweede deel van het derde seizoen zal in februari 2013 van start gaan.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie