Nosferatu-remake van de regisseur van The VVitch gaat door, met Bill Skarsgård als vampier

Het is een project geweest dat jaren niet van de grond kwam: Robert Eggers’ remake van klassieke horrorfilm Nosferatu. De regisseur grapte zelf dat het de vloek van de vampier moest zijn. Maar nu lijkt de film dan eindelijk uit de startblokken te zijn, met Bill Skarsgård en Lily-Rose Depp als hoofdrolspelers!

Bij sommigen zijn de korrelige beelden van de originele Nosferatu op hun netvlies gebrand. In F.W. Murnau’s zwart-witte stille film uit 1922 zien we hoe een angstaanjagende, boomlange Max Schreck in de ondode huid kruipt van graaf Orlok. Nog mijlenver verwijderd van de nobele Dracula zoals we hem later in films zagen, bleef de film desondanks vrij trouw aan het boek. Zo legde Nosferatu de basis voor vele vampierfilms – al veranderden Orlok’s scherpe voortanden al snel in hoektanden. Robert Eggers (The VVitch, The Lighthouse, The Northman) popelde al jaren om Nosferatu een Gothische remake te geven, maar werd geplaagd door obstakels die al tweemaal eerder de productie in een vroegtijdig stadium tot een halt brachten. Tot nu!

Bill Skarsgard heeft de hoofdrol in Robert Egger's Nosferatu-remake

Nadat in 2019 Harry Styles en Anya Taylor-Joy verbonden waren aan de remake, is nu bekend dat de hoofdrollen zullen zijn voor Bill Skarsgård als de vampier en Lily-Rose Depp als zijn prooi. We hebben al gezien hoe de eveneens boomlange Bill zich kan transformeren in een wezen uit je nachtmerries (zie It), dus dat klinkt veelbelovend! Depp (ja, dochter van) heb je misschien al gezien in Kevin Smith’s Tusk (waar een tweede deel van bevestigd is!). Egger’s wens is dat ook zijn vaste acteur Willem Dafoe weer een rol zal spelen in deze film, maar hier is nog niets definitief over bekendgemaakt.

Wat we weten is dat Egger’s Nosferatu uit zal komen via Focus Features, die eerder dit jaar The Northman uitbracht. Robert Eggers neemt hierbij zowel de regie als de productie voor zijn rekening. Wanneer de film precies in productie gaat en uitkomt is nog niet duidelijk. Wij houden je op de hoogte met meer nieuws over Robert Egger’s Nosferatu!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie