Tusk 2: komt er een vervolg op walrus bodyhorror?

Tusk: de infameuze horrorcomedy van Kevin Smith. Vond jij het creatieve idee van walrus bodyhorror ook vet? Goed nieuws: het ziet ernaar uit dat er een vervolg komt! Hier lees je er meer over.

De fijnproevers van vreemde horror met een vleugje comedy kennen hem: Kevin Smith’s Tusk. Deze film kwam in 2014 uit nadat er lachend over het onderwerp gebrainstormed werd in de podcast van regisseur Smith, als eerste installatie van zijn geplande True North Trilogy: een drietal horrorcomedy’s die zich allemaal afspelen in hetzelfde Canadese universum. Het onderwerp in kwestie? Een man die tegen zijn zin letterlijk de natte droom wordt van een krankzinnige: hij wordt operatief in een walrus veranderd.

Justin Long (Jeepers Creepers) speelt in Tusk arrogante podcaster Wallace, die de excentrieke Howard Howe (Michael Parks, Grindhouse) bezoekt voor een interview in zijn afgelegen huis. Howard, vroeger een zeeman, vertelt hem over een walrus die ooit zijn leven redde na een schipbreuk en die hij liefkozend ‘Mr. Tusk’ noemde. Terwijl de vriendin en beste vriend (Haley Joel Osment, The Sixth Sense) van Wallace met een inspecteur (Johnny Depp) zijn sporen proberen te volgen, is Howard vastbesloten om Mr. Tusk te recreëren. Hij mutileert en manipuleert Wallace tot een menselijke walrus, met een laatste krankzinnige beproeving…

Tusk | Official Trailer HD | A24

Hoofdrolspeler Justin Long liet in een recent interview over zijn komende film Barbarian vallen dat regisseur Smith serieus bezig is met het idee van een Tusk 2. Long in gesprek met de interviewer:

“Je zult wel blij zijn om te horen dat Kevin (Smith) net heeft aangekond.. ik bedoel, in gesprek is over een vervolg. Hij gaat Tusk 2 maken, denk ik. Hij heeft ons allemaal een bericht gestuurd en hij is serieus”.

In 2020 is een mogelijk vervolg op Tusk al eerder ter sprake gekomen op het Twitch-kanaal van Kevin Smith. Toen zei de regisseur het volgende:

“Ik zie voor me dat er een nieuw slachtoffer het huis van Howard betreedt. Wallace is dan de nieuwe Howard Howe, die duidelijk gestoord is door zijn hele beproeving en het nu anderen aandoet. Er is dus een manier om Tusk 2 te doen, waarbij Justin het personage van Michael wordt. Dat zou het verhaal kunnen zijn.”

Dat klinkt veelbelovend! Zou jij Tusk 2 willen zien, of haak je al af bij het idee van de eerste film? Ik ga hem in ieder geval zeker kijken als het zover is!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Tusk 2: komt er een vervolg op walrus bodyhorror?”

Plaats een reactie