Oktober is dé maand om weer lekker alleen in het donker te zijn

Tijdens de gisteren uitgezonden Spotlight kregen we te horen dat THQ Nordic’s Alone in the Dark reboot op 25 oktober uitkomt. En voor wie niet kan wachten is er nu ook al een proloog speelbaar.

Alone in the Dark Edward
Edward heeft wat vreemde dingen gezien in zijn leven…

Het was een beetje (angstvallig) stil rondom de ontwikkeling van het spel. Het origineel stamt al uit 1992 en was zo’n beetje de grondlegger van het survival horror-genre. Met camera’s met een vaste positie creëerden de ontwikkelaars toen een psychologisch pittig spel waar menig ander spel zijn inspiratie ook uit haalde (Resident Evil, Silent Hill).

De Zweedse ontwikkelaars Pieces Interactive met Mikael Hedberg als eindbaas, die we allemaal kennen van pareltjes SOMA en Amnesia, zijn gelukkig wel druk bezig met de ontwikkeling. Ze proberen de sfeer van het originele spel zo intact mogelijk te houden, en ondertussen vertalen ze de rest naar de hedendaagse standaarden. Je gaat wederom op avontuur met detective Edward Carnby (gespeeld door David Harbour van Stranger Things). Hij helpt Emily Hartwood, want zij heeft hem ingeschakeld nadat haar oom zelfmoord heeft gepleegd in zijn lugubere landhuis Derceto Mansion.

Alone in the Dark 1992
Alone in the Dark 1992

Verschillende reacties en eindes in Alone in the Dark

Het verhaal speelt zich niet alleen in de Mansion af, maar ook daarbuiten. Denk aan donkere begraafplaatsen en andere duistere plekken die je alleen in je nachtmerries onvrijwillig bezoekt. Het verhaal ontvouwt zich aan de hand van het personage wat je kiest en daardoor zijn er verschillende reacties van de NPC’s en eindes. Dit zorgt ervoor dat je het spel zeker een paar keer opnieuw kunt spelen. Tof toch?

In de nu te spelen proloog speel je als Grace. Een klein meisje wat de Mansion verkent, terwijl ze een brief van haar oom wil versturen naar Emily. De gevechten zijn voor nu afwezig, maar Pieces Interactive wil ons alvast een voorproefje geven van de sfeer. De proloog is te downloaden voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Alone in the Dark | Spotlight Announcement
Kijk hier de Alone in the Dark Spotlight nog eens terug

Alone in the Dark reboot is dus vanaf 25 oktober te krijgen op dezelfde systemen, in twee smaken; een standaard- en een deluxe versie. Bij die laatste krijg je een ingame karakter switch, zodat je kunt spelen met Edward uit 1992 (zie screenshot hierboven). Hiernaast ook een artbook, een horror filter pakket en een modus waarin je voorzien wordt van commentaar van niemand minder dan Mikael Hedberg en Frederick Raynal, de maker van het origineel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie