Ook Video Nasties op Horrify!

Begin jaren tachtig maakten veel mensen zich zorgen dat het geweld in horrorfilms zou leiden tot gewelddadig gedrag bij kijkers. In Groot-Brittannië was de angst daarvoor zo groot, dat men films in de ban deed. Een lijst van 72 films werd opgesteld. Daar stonden films op zoals The Evil Dead en Cannibal Holocaust. Films die nu als klassiekers worden beschouwd.

The Toolbox Murders

Bovenaan de lijst stond een film die zowel door critici als publiek werd genegeerd toen deze uitkwam, maar die door feministen werd betiteld als hét grote voorbeeld van wat er mis is met de filmindustrie. Die film heet The Toolbox Murders. Na het zien van deze film kijk je wel even anders naar het gereedschap dat je hebt liggen in je schuur!

The Day

Dat post-apocalyptische films ook horror kunnen bevatten, bewijst The Day wel. Het landschap ligt in puin, niets is nog heel en alles is schaars. Vooral voedsel. Een groepje probeert onderdak en voedsel te vinden. Ze worden op de huid gezeten door een andere groep die ook op zoek is naar voedsel. Alleen heeft deze groep mensenvlees op het menu staan.

The Day kreeg op het Toronto International Film Festival goede kritieken, maar toch dacht de distributeur dat de film in de videotheek en op dvd beter af was. Hoewel de film door de bleke kleuren niet iedereen een vrolijke bioscoopervaring had gegeven, verdient The Day toch wel een groter publiek. Dus gelukkig dat de film nu op Horrify staat!

Is it a bird? is it a plane? Nee! Het is de Horrify app!

Psst.. Misschien had je hem al gespot in de app store… Horrify heeft nu ook een app! Zo heb je altijd en overal de engste horrorfilms op zak. Je kunt de Horrify app downloaden voor Android en iOS.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie