‘Opnames Bag of Bones (Stephen King) binnenkort?’

Vorige week vroeg een lezer of er al meer bekend was over de verfilming van Bag of Bones (Vel over Been). Op een weblog vond ik informatie dat de opnames in juni in de Amerikaanse staat Massachusetts zouden beginnen, maar dat klonk niet overtuigend. Vandaag werd elders gemeld dat de opnames in juli zullen beginnen in de Canadese provincie Nova Scotia en dat lijkt meer te kloppen.

stephen king - vel over beenDe eerste plannen voor de verfilming van Stephen Kings boek stammen uit 1999, een jaar na de uitgave van Bag of Bones, de opnames zouden plaatsvinden in Maine. Dit plan werd compleet geschrapt. Vorig jaar kwam de verfilming opnieuw onder de aandacht toen regisseur Mick Garris tijdens een signeersessie aangaf geen toekomst te zien in een bioscoopversie van Bag of Bones, maar zich wilde richten op een 4 uur durende miniserie.

In de staat Maine, waar Stephen Kings fictieve dorpje Derry ligt, zijn afgelopen jaren door een aantal wetswijzigingen aantrekkelijke financiele voordelen voor filmmakers geschrapt, het schijnt de reden te zijn waarom deze King daar niet wordt opgenomen. Nova Scotia klinkt aannemelijker dan Massachusetts, omdat daar ook de opnames van de opnames van de serie Haven plaatsvinden, welke op het boek The Colorado Kid van Stephen King is gebaseerd.

Volgens de website Sea and be Scene uit Nova Scotia, is men nu bezig met de pre-productie. De site deed navraag bij Sony over cast en uitzenddatum, maar dat leverde geen antwoorden op.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “‘Opnames Bag of Bones (Stephen King) binnenkort?’”

  1. Het is alweer een poos geleden, maar ik heb met veel plezier het boek gelezen. Hoop echt dat het een serie wordt, ben het een beetje zat dat King’s prachtige verhalen zo drastisch worden ingekort om te voldoen aan de lengte van een speelfilm.

    Beantwoorden

Plaats een reactie