Recensie: The Resurrection (Casper Haugegaard, 2010)

De doden staan weer eens op uit hun graf, en dit keer belagen ze een familie die in een kerk bij elkaar zijn voor de begrafenis van Simon. Zoals in zo veel families blijken er nogal wat wrijvingen te zijn maar deze problemen vallen in het niet bij de horde zombies die ze nu moeten zien te overleven.

The ResurretionOpstandelsen (uitgegeven in Nederland als The Resurrection door Another World/Sodemented Cinema) is een korte low budget film uit Denemarken die het na minder dan 50 minuten al voor gezien houdt. Weinig tijd voor verhaal en karakters, dus moeten we het doen met een flinke dosis bloed en gore.

Deze underground zombiefilm ziet er over het algemeen behoorlijk goed uit. Alleen aan de belichting zie je soms het lage budget eraan af. De make up en gore zien er echter erg goed uit. Het grootste probleem wat ik met de film had was de schuddende camera tijdens veel van de zombie actie, bij deze scènes heb je opeens het gevoel naar een found footage film te kijken.

Aan de ene kant heb ik altijd respect voor de makers van dit soort films waar geen geld achter zit en waar bijna alles zelf gedaan wordt. Aan de andere kant vindt ik het jammer dat er dan zo vaak voor een zombie film gekozen wordt. Als er van één genre wel genoeg low budget versies van zijn is het namelijk dit genre wel en wordt het erg moeilijk om je hier in te kunnen onderscheiden.

 
Opstandelsen dus is een film die helemaal niks nieuws toevoegt aan het zombie genre maar liefhebbers zullen niet teleurgesteld worden.

Op de DVD staat ook nog een andere korte film en vier videoclips van Casper Haugegaard, en vooral de clips van CrackMordaz en Cephalic Carnage zullen in de smaak vallen bij horrorliefhebbers. Daarnaast zijn nog een trailer en teaser aanwezig. Ook bevat de DVD een commentaartrack en Behind the scenes maar deze zijn Deens gesproken en niet ondertiteld.

Opstandelsen/The Resurrection is te koop op dvd.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie