Oude en nieuwe gezichten in seizoen 5 van True Blood

Seizoen 5 van True Blood staat gepland voor zomer 2012. Aan het begin van de opnames wordt er druk gespeculeerd over de acteurs, die een rol gaan spelen in dit nieuwe seizoen. Ook vraagt men zich af, hoe het verder zal gaan met de verhaallijn. In de voorgaande seizoenen heeft de serie zich steeds meer verwijderd van de oorspronkelijke verhaallijn van de boeken van Charlaine Harris. Nu zijn er geruchten, dat seizoen 5 zich meer gaat aansluiten bij het vijfde boek van de serie, ‘Dood als een vampier’. Maar dit is tot nu toe niet officieel bevestigd.

In de laatste uitgave van SciFi Now is True Blood één van de series, waar men het meest naar uitkijkt. In diezelfde uitgave staat een interview met Joe Manganiello (beter bekend als weerwolf Alcide Hereaux) en Denis O’Hara (ook wel vampier Russel Edgington). Zij geven in het interview een aantal details vrij over de mogelijke terugkeer van Russel Edgington in de serie.

Russel Edgington was voor het eerst te zien in seizoen 3, als eerdere vampierkoning van Mississippi. Aan het einde van dit seizoen wordt hij door Bill en Eric begraven in het cement. In seizoen 4 verschijnt Russel zelf niet. De einde van dit seizoen openbaart, dat hij zichzelf op een één of andere manier heeft weten te bevrijden.

O’Hara geeft in het interview dat zijn karakter wel aanwezig is in de verhaallijn, maar niet volledig zal meespelen in de gebeurtenissen. ‘Er is een slimme truc voor bedacht om dit mogelijk te maken.’ Volgens Manganiello worden in seizoen 5 veel verschillende verhalen bij elkaar gebracht. ‘Er vallen veel doden en het wordt zeer intens.’

 

Daarnaast zijn er ook sterke geruchten, dat er een interessante nieuwe acteur zijn intrede gaat doen in Bon Temps, namelijk Christopher Meloni. Meloni is vooral bekend om zijn rol als detective Elliot Stabler in Law & Order: Special Victims Unit. Hij gaat waarschijnlijk de rol van een zeer krachtige vampier op zich nemen. Alhoewel de geruchten sterk zijn, is dit nog niet officieel bevestigd.

DaleDickeyTrueBloodDe nieuwe namen die wel al bevestigd zijn voor seizoen 5 zijn die van Dale Dicky, Kelly Overton en Louis Herthum. De laatste twee zijn in een eerder artikel over True Blood al uitgebreid aan bod gekomen. Dale Dicky is onder andere bekend van haar rol als Patty in My Name is Earl en voor haar bijdrage in de film Winter’s Bone. In True Blood zal ze de rol op zich nemen van Annie, de moeder van weerwolf Marcus Bozeman (gespeeld door Dan Buran). Zij is ook een weerwolf en wordt gerespecteerd door de positie van haar zoon binnen de roedel. Door dit respect en haar kracht is ze voorbestemd om een bepaald ritueel uit te voeren. Een ritueel waar mogelijk ook een rol is weggelegd voor weerwolf Alcide (Manganiello).

Seizoen 5 van True Blood is vanaf zomer 2012 op de Amerikaanse televisie te zien.

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Oude en nieuwe gezichten in seizoen 5 van True Blood”

  1. Ook nieuw in seizoen 5 is Christopher Heyerdahl, die als vampier Marcus in Twilight te zien was en als zowel Big Guy/ John Druitt in Sanctuary. Hij gata vampier Dieter Braun spelen. Omschreven als “40s to 50s. Mature and self-possessed, calm and authoritative, with a piercing gaze, this vampire of average build is nevertheless extremely intimidating, and he uses innovative methods to torture a prisoner during an interrogation…”

    Benieuwd naar die rol ook!

    Beantwoorden

Plaats een reactie