Boekrecensie: Dood als een vampier – Charlaine Harris (True Blood boek 5)

In het vijfde boek in de ‘True Blood’ serie van Charlaine Harris genaamd Dood als een vampier krijg je een boek zonder diepgang en details. De verhaallijnen op zich zelf zijn spannend, het is wel echt van belang dat je eerdere boeken gelezen hebt. Want anders valt er echt geen touw aan vast te knopen.

Net als alle boeken draait het in dit boek ook weer om de serveerster Sookie Stackhouse die een telepatisch vermogen heeft. Ze kan van alle menselijke wezens gedachten lezen, van vormveranderaars en weerwolven kan ze alleen flarden onderscheiden en van vampieren kan ze helemaal geen gedachten lezen.

Dit boek voelt aan als een tussen boek. Alle losse eindjes van het vorige boek Zo goed als dood worden aan elkaar geknoopt. Om geen spoilers te geven is het vrij moeilijk om iets over de verhaallijnen te zeggen. De belangrijkste verhaallijn is een schutter die het lijkt gemunt te hebben op alle soorten vormveranderaars.

Het boek blijft tot het einde toe spannend, maar alle plotlijnen die natuurlijk weer door elkaar lopen worden niet goed uitgewerkt, het lijkt wel alsof Charlaine Harris haast had en dus nog even snel een boek in de reeks moest schrijven. Jammer, want sommige stukken missen echt diepgang. Een gemiste kans. Gelukkig leest het boek wel lekker makkelijk weg en is het natuurlijk gewoon vermakelijk om te lezen hoe het Sookie en al haar(dode) mannen om haar heen vergaat.

Waardering: **

Dood als een vampier van Charlaine Harris is uitgegeven door uitgeverij Luitingh en ligt nu in de winkel. Eerdere recensies vind je ook hier: Date met de dood (boek 1), Levend dood in Dallas (boek 2), Club Dood (boek 3) en Zo goed als dood (boek 4).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie