Outcast – The most original horror since Let the Right one in?

outcast - evil runs in the blood

Outcast vertelt het verhaal van Petronella (een Schots Roma-meisje) en Fergal (haar mysterieuze Ierse vriendje). Als hun relatie bekend wordt, begint een beest het landgoed waar ze verblijven aan te vallen en de lokale bevolking af te slachten, opzoek naar Petronella en Fergal.

Twee mysterieuze reizigers uit Ierland, Cathal en Liam, jagen op het stel, om zo het beest te verdrijven. Aan de andere kant probeert de moeder van Fergal met zwarte magie het stel te beschermen. Eén ding is duidelijk: het beest moet dood.

Outcast - beware the beast withinThe most original horror since Let the Right one in? zoals de bovenstaande poster de film omschrijft, is een flinke bewering, maar uit alles was ik lees blijkt dit ook wel degelijk het geval, geen enkele plotsamenvatting blijkt namelijk hetzelfde en de reacties van het filmfestivalpubliek zijn zeer uiteenlopend.

De film schijnt flinke invloeden te hebben van Keltische mythologie, die volgens de andere poster Beware The Beast Within lijkt te gaan over het bekende thema van de verboden liefde. Wie is het beest dat dood moet? Of is er helemaal geen beest?

Ik ben in ieder geval nieuwsgierig naar de Britse horrorfilm Outcast van regisseur Colm McCarthy en rollen van Therese Bradley, Niall Bruton en Claire Catterson. Geen Benelux release bekend.

Outcast Official Trailer

The most original horror since Let the Right one in?

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Menno
Menno
13 jaren geleden

Veelbelovend!

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x