Recensie: Outcast comics 1 & 2 (Kirkman & Azaceta)

Outcast comicKyle Barnes wordt achtervolgd door zijn traumatische verleden. Zijn ervaring met bezetenheid heeft ervoor gezorgd dat hij als een kluizenaar leeft en vrienden en familie zo ver mogelijk bij zich vandaan houdt. Wanneer oude bekende pastor Anderson zijn hulp inschakelt bij een nieuwe duiveluitdrijving gaat Kyle de confrontatie aan met zijn verleden, maar is hij wel voorbereid op de angstaanjagende antwoorden die hij dan krijgt?

TV-serie

Vanavond begint op tv-zender FOX de nieuwe serie Outcast en tegelijkertijd is de gelijknamige comicreeks uitgekomen. Beiden komen uit het brein van The Walking Dead-bedenker en -schrijver Robert Kirkman. Toen hij aan de nieuwe comic begon werd hij al vrij snel benaderd door FOX Internaetional Channels om er ook een tv-serie van te maken. De pilotaflevering beviel beide partijen goed en krijgt van ons ook 4 sterren. De serie wordt vanaf maandag 6 juni elke maandag om 22.00 uur uitgezonden.

Recensie: Outcast comic

De comic wordt in Nederland uitgebracht voor Silverster Strips. Het verhaal is geschreven door Robert Kirkman die nu duidelijk ervaring heeft met series. Maar de introductie van de personages komt op deze filmische manier iets minder goed over in de comic, verwarrend en onduidelijk. Maar het maakt wél nieuwsgierig en het verhaal grijpt je al snel.

cover-Outcast-2Kyle Barnes zit met een trauma uit zijn jeugd, dit wordt mede duidelijk door de pijnlijke terugblikken naar die periode. Ook zie je dit trauma terug in zijn woede en onbegrip. Hij is echter niet alleen, om hem heen zitten veel mensen met een probleem. Kyle kan samen met Pastor Anderson deze mensen helpen, maar brengen zichzelf niet in gevaar? Deel 1 ‘Omgeven door Duisternis’ begint met een terugblik, deel 2 ‘Verlicht de Weg’ sluit met een vergelijkbare terugblik mooi een hoofdstuk af. Daarmee ben ik benieuwd hoe gruwelijk deze comicserie wordt, dit belooft veel.

Paul Azaceta brengt het verhaal met zijn tekening grauw en geweldadig over, het verhaal krijgt hiermee nog meer impact. De lijnen in de gezichten van de hoofdpersonages lijken gedurende het verhaal wel iets meer details te krijgen, alsof Azaceta ook nog kennis met ze moet maken. De inkleuring bevat veel herfsttonen en daarmee geeft Elizabeth Breitweiser een extra duistere, depressieve lading aan Outcast.

Duister, gruwelijk en verwarrend. Het onduidelijke begin helpt niet met het opstarten van de verhaallijn, waar gaat het verhaal heen?
De eerste twee delen van Outcast (88 en 65 pagina’s) zijn nu verkrijgbaar via Silverster Strips. Ook is er een gelimiteerde hard cover (152 pagina’s) met beide delen verschenen, deze komt overeen met de Amerikaanse ‘Outcast trade paperback 1: A Darkness Surrounds Him’.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: Outcast comics 1 & 2 (Kirkman & Azaceta)”

 1. Deel één van de comic zat bij de meest recente the Walking Dead TPB die ik kocht en ik vind het een cool begin. Inderdaad wat verwarrend, maar niet té. Ik denk dat ik deze serie wel verder ga lezen en/of de tv serie ga kijken.

  Beantwoorden
  • Ik las ergens trouwens dat Kirkman toch een einde voor TWD voor ogen heeft. Eerder wilde hij er een eindeloze serie van maken.
   (zelf ben ik overigens nog maar bij 30, dus genoeg te lezen)

   Beantwoorden
   • Het is een leuk idee om het eindeloos door te laten gaan, maar in de praktijk werkt dat zelden. Of het moet heel verrassend zijn; het leven na de zombieplaag, waar Amerika/de wereld opnieuw wordt opgebouwd onder leiding van de hoofdpersonages, of zoiets 😛 Maar goed, dat zie ik niet gebeuren.

    Ik heb zelf TPB 25 thuis liggen (145-150) en ik zal het zeker blijven lezen (voorlopig), maar het begint wel een herhaling van zetten te worden. Ik heb liever dat er een goed einde aan wordt gebreid rond TPB 30 of zo dan dat ik straks TPB 35-40 aan het lezen en me afvraag waarom ik het eigenlijk nog koop en lees.

    Beantwoorden

Plaats een reactie