Deze horrorboeken kun je lezen in januari 2022!

Ga je begin volgend jaar op reis in de vierwieler die je verzekerd hebt met een autoverzekering? Je zult dan iets willen hebben dat je onderweg kunt doen. Het lezen van een boek is hier natuurlijk uitermate geschikt voor. Het is dan ook zeker een aanrader om nu alvast onderzoek te doen naar welke boeken in het horrorgenre uitgebracht zullen worden in 2022. We helpen je hier een handje bij door in dit artikel vijf horrorboeken op te nemen die in januari van volgend jaar op de markt zullen komen. 

The Night

Terugkerende black-outs omhullen Caracas in een onontkoombare duisternis die nachtmerries laat uitkomen. Echte en fictieve personages wisselen de rol van verteller in deze polyfone roman. Ze vertellen tegenstrijdige versies van het complot, een reeks vrouwenmoorden die begon met de energiecrisis. De centrale verteller is een psychiater die de rekeningen van zijn vriend manipuleert, een auteur die een boek schrijft met de titel The Night; en zijn patiënt, een reclamebureau dat geobsedeerd is door het begrijpen van de wereld door middel van woordpuzzels.

Antifa Splatterpunk

Zestien horrorschrijvers onderzoeken in Antifa Splatterpunk de vele verschrikkingen van het fascisme: politie die vreemde biowapens gebruikt tegen het publiek, blanke supremacisten die hun vijanden vernietigen door middel van duistere magie en tv-persoonlijkheden die iedereen belasteren die het opkomende fascistische getij trotseert. Maar deze verhalen zijn verzet: nazi-moorddemonen, dodende heksen en gewone mensen die fascisten op de tanden slaan. Onder het bloed is een sprankje hoop dat dit monster op een dag zal terugkeren naar zijn graf en nooit meer zal opstaan. 

The Transgressionists and Other Disquieting Works

Giorgio De Maria onderscheidde zich als een van Italië’s meest unieke en excentrieke vreemde fictiemeesters. Deze collectie is voor het eerst beschikbaar in het Engels en bevat twee novellen, twee korte verhalen en een dystopisch teleplay, ‘The Appeal’, dat de post-cyberpunk-romanschrijver Andrea Vaccaro heeft geprezen als ‘de beste afleveringen van Black Mirror waardig’. Je kunt The Transgressionists and Other Disquieting Works lezen vanaf 25 januari 2022.

Beulah

Beulah is het verhaal van Georgie, een achttienjarige met een talent (of aandoening) om geesten te zien. Georgie en haar moeder en zussen maken een nieuwe start in het kleine stadje Beulah, Idaho, waar Gina’s rijke vriendin Ellen hen heeft opgezet om een ​​oud stenen schoolgebouw te helpen renoveren. Georgie ervaart allerlei ongeregeldheden – de stad is bekend uit dromen en ze lijkt de herinnering van haar moeder aan de plek te ervaren, om nog maar te zwijgen van de enge geest in de kelder van het schoolgebouw – maar ze kan op haar eigen laconieke manier volhouden, totdat ze merkt dat haar zusje Stevie ook de gave heeft. Stevie wordt bedreigd door een kwaadaardige geest en Georgie probeert te helpen, maar al snel is Georgie degene die gevaar loopt.

The Stars Are Not Yet Bells

Door het gordijn van vervagende herinneringen wordt een oudere vrouw geconfronteerd met een leven vol geheimen en verraad, onder de mysterieuze hemel van haar eilandhuis. Donker romantisch en diep beklijvend, The Stars Are Not Yet Bell neemt ons mee in een verhaal van de prikkelende, trouweloze relatie tussen onszelf en de levens en zielen die we achterlaten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie