Deze horrorgames kun je in 2022 spelen!

Ondanks dat horrorgames rond deze tijd van het jaar een sterke groei doormaken, zijn ze echt het hele jaar door. Ze zijn vrijwel altijd actueel en zeker in staat om een ​​grote impact te maken, zelfs op de droogste dagen. En in 2022 zal gelukkig nog een andere glorieuze reeks van hen gelanceerd worden, volgepropt met spookachtige scenario’s en nachtmerrieachtige verhalen. Het goede nieuws is natuurlijk dat we genoeg horrorgames zullen hebben om volgend jaar te spelen. Vergelijk dus nu alvast energie zodat je je in 2022 volledig kunt focussen op de onderstaande spellen. 

The Callisto Protocol 

Toen we voor het eerst merkten dat het aankomende horrorspel The Callisto Protocol werd gebouwd onder het PUBG-domein, veegden we het min of meer van onze schouders, in de veronderstelling dat het gewoon een nieuwe standaarduitbreiding zou worden van de Battle Royale game. Maar toen, na een beetje graven, werden we begroet door een oude vriend – een die toevallig de originele ontwerper was achter de beroemde Dead Space-serie. Dat klinkt al een stuk beter! Met een verhaalgedreven survival-horrorervaring voor één speler, probeert The Callisto Protocol de lat hoger te leggen en uiteindelijk het genre een geheel nieuwe betekenis te geven. 

Scorn

Scorn is zeker de moeite waard om op de radar te blijven, wat al helemaal het geval is op basis van alles wat we tot nu toe hebben gezien van dit aankomende survival-horrorgame. Scorn gebruikt invloeden van mensen als HR Giger en Zdzisław Beksiński en gebruikt een combinatie van verwrongen wandtapijten als platform voor zijn donkere en sombere buitenaardse planeet, waar monsterlijke wezens door de nachtmerrieachtige woestenij zwerven, gebouwd van staal, vlees en botten. Je rol in de helse wereld is helaas om deze te verkennen en de donkerste geheimen ervan te ontdekken. Dus veel succes ermee.

Evil Dead: The Game

De cult-klassieke filmfranchise Evil Dead heeft eindelijk zijn weg geplaveid naar het gaming-universum met een multiplayer-ervaring als de volgende highlight in 2022. Met Bruce Campbell die zijn iconische rol als Ash herneemt en ook vertelt over het spel, zullen spelers in staat zijn het op te nemen tegen de legers van de doden in een geheel nieuwe, meedogenloze horrorervaring, waar bloed en woede hand in hand gaan. Waar The Callisto Protocol en Scorn nog geen duidelijke releasedatum hebben, geldt dit soort van ook voor Evil Dead: The Game. Vooralsnog is namelijk bekend gemaakt dat dit spel gelanceerd wordt in februari 2002. Op welke dag is nog onbekend.

The Outlast Trials

Het valt niet te verbergen dat Outlast de afgelopen jaren zijn naam in de holle muren van survival-horror heeft weten te kerven. Met twee geweldige hoofdstukken en een meeslepende DLC, die allemaal even verontrustend en gruwelijk zijn, heeft Red Barrels iets gebouwd dat de moeite waard is om vast te houden, zelfs als dat betekent dat je het helemaal droog moet melken. En laten we eerlijk zijn, de aankomende virtual reality-aflevering The Outlast Trials is een perfect acceptabele kans om opnieuw in de uier te knijpen voor de producent. Spelen gaan we deze horrorgame alsnog wel!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?