Wat zijn de beste enge podcasts van 2022? 

Een van de coolste dingen aan podcasts is hoe veelzijdig ze zijn. Er lijkt een podcast te zijn voor iedereen, of je nu van nieuws, geschiedenis of muziek houdt. Sommige mensen vinden het heerlijk om de beste comedy podcasts te bingen, terwijl anderen geen genoeg kunnen krijgen van de beste true crime podcasts of de slimste podcasts. En als je een fan bent van horror, maak je geen zorgen: er zijn genoeg enge podcasts om naar te luisteren. Ga je op vakantie? Pak je toilettas heren in en download afleveringen van de volgende enge podcasts op je smartphone om te luisteren tijdens de vlucht! 

Welcome to Night Vale

Deze podcast, geschreven door Joseph Fink en Jeffrey Cranor, gaat over een klein fictief woestijnstadje genaamd Night Vale, waar elke aflevering wordt gemaakt als een buurtupdate. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met deze tweemaandelijkse fictie podcast met meer dan 150 afleveringen, twee romans, en andere leuke dingen, heeft Welcome to Night Vale het gesorteerd met een selectie van hun favoriete afleveringen, waaronder A Story About You die, eigenlijk, over jou, de luisteraar gaat. Er zit een leuk, komisch element aan deze podcast, dus je zult lachen en tegelijkertijd een beetje bang zijn. Er is ook Good Morning Night Vale, die op een dieper niveau verschillende afleveringen van Welcome to Night Vale verkent.

Nightlight: A Horror Fiction Podcast

Horrorschrijfster Tonia Thompson creëerde de Nightlight podcast in juni 2018 en brengt horror verhalen geschreven door zwarte auteurs en uitgevoerd door zwarte acteurs tot leven. Je kunt beginnen vanaf de allereerste aflevering over de horrorroman Dread Nation van Justina Ireland of rondspringen naar verschillende verhalen over intergeneratietrauma’s, zombies, spookhuizen, en meer. Terwijl je bij de social deals voor een nieuwe tas kijkt, is het zeker een aanrader om Nightlight te luisteren! 

The Black Tapes

Paul Bae en Terry Miles zijn de makers en schrijvers van de podcast The Black Tapes, een fictief docudrama onder leiding van Alex Reagan, een journalist van Pacific Northwest Stories die zich verdiept in het ronduit spookachtige Strand Institute. De bekroonde podcast is zo populair dat er podcast spinoffs en een tv-show in ontwikkeling zijn.  

Alice Isn’t Dead

Met zo’n griezelige titel weet je dat deze podcast goed gaat zijn. Van het team dat de podcast Welcome to Night Vale creëerde, is Alice Isn’t Dead een serie fictie podcast over de zoektocht van een vrachtwagenchauffeur door Amerika naar de vrouw waarvan ze dacht dat ze dood was. Alice Isn’t Dead is niet alleen een podcast-er is ook een roman met dezelfde naam en er is een tv-show adaptatie. Alice Isn’t Dead heeft genoeg verhalen om je ’s nachts wakker te houden en je af te vragen wat er echt gebeurd is. 

Lore

Als je nieuw bent met enge podcasts en geen idee hebt waar je moet beginnen terwijl je zoekt in de Valentino tas sale, is Lore een goede plek om te beginnen. Deze bekroonde podcast van bedenker en auteur Aaron Mahnke neemt de luisteraar mee op een reis om de enge kant van de geschiedenis te bekijken. De podcast is zo succesvol dat hij meer dan 40.000 reviews heeft op Apple Podcasts, een show is op Amazon, en een boekenreeks is van Penguin Random House. 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie