Paradox kondigt game ‘Vampire the Masquerade: Bloodlines 2’ aan

Volgend jaar brengt Paradox Interactive een nieuwe Vampire the Masquerade-game uit. Deze derde game is het vervolg op Vampire the Masquerade: Bloodlines uit 2004.

Vampire the Masquerade - Bloodlines 2: announcement trailer

Het verhaal van Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 is geschreven door Brian Mitsoda, die in 2004 ook verantwoordelijk was voor het verhaal van de eerste Bloodlines. Het verhaal verplaatst zich van Los Angelos naar Seattle, waar de handel in bloed tot een oorlog leidt tussen meerdere vampiergroepen. Seattle wordt al jaren bestuurd door de elite onder de vampiers. Aan jouw de keuze bij welke groep jij je aansluit, let daarbij op iedereens geheime agenda. De game belooft een actie-RPG te worden waar de focus op melee-gevechten ligt. Je begint als een nieuwe vampier en gedurende het spel zul je meer krachten verzamelen. Hierbij geldt permanent de keuze in hoeverre je je menselijkheid houdt, of dat je langzaam verandert in een oncontroleerbaar monster.

Vampire the Masquerade is in 1991 uitgebracht als pen&paper RPG door White Wolf Publishing. Het was het begin van de ‘World Of Darkness’ waarin onder andere Werewolf: The Apocalypse en Mage: The Ascension onderdeel van zijn. De eerste videogame, Vampire: The Masquerade – Redemption, verscheen in 2000 (Nihilistic Software / Activision). En in 2004 volgde Vampire: The Masquerade – Bloodlines (Troika Games / Activition) (Deze is weekend in de sale bij Humble Bundle).

In 2006 kondigde CCP (bekend van de EVE Online) de Massive Multiplayer Online RPG voor World of Darkness aan, maar helaas zag dit nooit het daglicht. In 2015, een jaar na de annulering, kocht Paradox het bedrijf White Wolf Publishing over van CCP, inclusief nog niet uitgebrachte games.

Nu zien we het eerste resultaat van de overname. Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 is ontwikkeld door Hardsuit Labs en zal beschikbaar zijn via Steam en krijgt ondersteuning voor een controller.. Naar verwachting komt de game in het eerste kwartaal van 2020 uit.

Het spel krijgt sowieso drie DLC’s: Story Pack 1, Story Pack 2 en Expansion. Deze drie worden samen verkocht als de ‘Season of the Wolf’ Season Pass. Veel is er niet bekend over deze extra content, maar het lijkt iets met weerwolven te doen.
Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 is nu te pre-orderen via Steam of Paradox.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie