Paranormal Activity-regisseur brengt AR horrorgame app uit ´Night Terrors: Bloody Mary´

Oren Peli, bekend als regisseur van de film Paranormal Activity heeft een nieuwe Augmented Reality (AR) horrorgame app uitgebracht: Night Terrors- Bloody Mary. De game brengt de legende van Bloody Mary tot leven en het vreselijke lot dat ze toebrengt aan degenen die dwaas genoeg zijn om haar te roepen.

Night Terrors: Bloody Mary is een follow up van de AR horrorgame (app) Night Terrors; The Beginning uit 2016. De oorspronkelijke app was slechts 10 minuten lang en de technologie was niet zo geavanceerd als nu. Night Terrors: Bloody Mary is daarentegen een volledig uur aan angstaanjagende AR- ervaring. Je speelt de game thuis, met het licht uit en met je koptelefoon op (voor 360 graden audio). Je omgeving is gevuld met angstaanjagende wezens, demonen en andere entiteiten. Er is niet echt een doel in de game, maar het is aan jou om uit te vogelen wat je moet doen. Je mobiel speelt daarbij een belangrijke rol, want je gebruikt hem tegelijkertijd ook als zaklamp.

De game draait met name om de legende van Bloody Mary. Bloody Mary is een horrorverhaal dat zegt als je 3x Bloody Mary zegt om 12 uur ´s nachts (met kaarsen), dat er dan een geest uit de spiegel komt. Bloody Mary is de bijnaam van Maria I van Engeland. Er zijn veel verschillende verhalen over Bloody Mary. Bijvoorbeeld deze: Er was eens een meisje zij heette Mary. Mary ging op vakantie met haar familie, maar kreeg te maken met een verkeersongeluk. Haar gezicht was zo verminkt dat haar vader haar verbood ooit nog eens in de spiegel te kijken. Maar op een dag was Mary het zat ze keek toch in de spiegel. Ze zag zichzelf maar vond haarzelf zo afschuwelijk dat ze haar ogen uitkrabde en later overleed aan haar verwondingen.

Een van de belangrijkste manieren waarop Bloody Mary met spelers speelt, is het sturen van sms-berichten, FaceTime-oproepen en meer.

https://twitter.com/NightTerrorsApp/status/1051195047595728899

Night Terrors: Bloody Mary is sinds 13 oktober beschikbaar op iOS. Via Twitter laat de Night Terrors App weten dat ze nog moeten wachten op goedkeuring van Android,

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie