Para(Norman)lympics


Terwijl de hele wereld naar de Olympische Spelen in Londen aan het turen is, zijn er maar weinig filmmakers die het aandurven iets rondom die spelen te doen. Het Olympisch comité is namelijk nogal streng met betrekking tot partijen die in hun ogen meeliften op ‘hun’ evenement en voor je het weet hangt er vervolgens een schadeclaim aan de broek. Diverse winkeliers in Londen kunnen daar al over meepraten. De makers van de stop-motion film ParaNorman trekken zich er weinig van aan. Die hebben deze week gewoon een aantal zombies aan het bewegen gezet. Met de volgende twee filmpjes als resultaat:

Het is een mooi jaar voor de liefhebbers van stop-motionanimatiehorror. Dit jaar verschijnen zowel dit ParaNorman als Tim Burtons Frankenweenie in de bioscoop. ParaNorman komt uit de koker van de LAIKA studio, die eerder Coraline uitbracht. Sam Fell en Chris Butler regisseren het verhaal over een vervloekte en door bovennatuurlijke verschijnselen geplaagde dorpje (Blithe Hollow) dat wordt aangevallen door zombies. Het ventje Norman heeft de gave dat hij met de doden kan communiceren en hij moet het dorpje zien te redden. Natuurlijk is een film als deze boven alles gericht op de jongere kijkers. Maar als de kwaliteit hetzelfde is als die van Coraline, zal de wat meer volwassen liefhebber ook genoeg te genieten (en te lachen) hebben.

In Amerika is de première over zo’n twee weken. Aanvankelijk zouden wij in Nederland achter blijven en zou de film pas vanaf 4 oktober te zien gaan zijn. Echter, de première is hier naar voren gehaald en zodoende komt ParaNorman ook in Nederland vanaf woensdag 15 augustus de bioscoop in.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie