Imagine ’19 – Perfect Skin (Kevin Chicken, 2018)

Imagine Film Festival
Van 10 tot 20 april 2019 vindt het Imagine Film Festival plaats in het Eye Amsterdam. Michel Bonset van De Nachtvlinders blikt de komende twee weken vooruit, zodat jij je optimale Imagine-horrorplanning kunt maken. Nu: Perfect Skin van regisseur Kevin Chicken.


De Poolse Katia raakt haar appartement in London kwijt en moet haar heil zoeken op de bank bij een vriendin. Als ze Bob, een lokale tatoeëerder, in het uitgaansleven ontmoet, gaat Katia zij graag met hem mee naar huis. Zij weet niet dat Bob macabere plannen heeft met haar en haar perfecte huidje.

De jaren ’90 zagen een ‘boom’ in tattoos en piercings. De aarsgeweien, ontstoken navelpiercings en neusringen waren niet van de lucht. Waren de lichaam modificaties eerst nog een uiting van een rebelse, ietwat duistere subcultuur, al snel lieten ‘Henk en Ingrid’ zich ook helemaal versieren en verdween ieder gevoel van spanning en mysterie.

Perfect Skin had daarom in de jaren ’90 misschien nog iets van relevantie gehad, maar nu voelt het ‘de artiest en zijn perfecte doek’ sleets en, eerlijk gezegd, een beetje saai. Bob wordt gespeeld door Richard Brake, een oud gediende in het neerzetten van freaks en creeps (31, Mandy, Halloween II), die weliswaar gevaar uitstraalt, maar verder niet zo’n geweldige acteur is, waardoor dat gevaar een soort repetitief trucje wordt.

Het korrelige beeld en de beperkte verlichting zijn waarschijnlijk ook allemaal gekozen om het de aantrekken en afstoten relatie tussen de twee iets ‘verbodens’ mee te geven, maar het ziet er in de praktijk uit als goedkoop en amateuristisch. Het lijkt wel of de makers geen bioscooprelease voor ogen hadden, maar mikte op een direct to dvd/vod uitbreng.

De muziek van The Prodigy is het enige dat de film nog overeind houdt, maar misschien heeft dat te maken met gevoelens van nostalgie naar die gevaarlijke jaren ’90.

Perfect Skin is te zien tijden het Imagine Festival op 12 april om 11.20 en 14 april om 12.10 in EYE te Amsterdam.

PERFECT SKIN Official Trailer (2018) Horror - FrightFest
Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie