Peter Dinklage giftig over zijn nieuwe film

Legendary Pictures toont voor het eerst wat van de reboot van The Toxic Avenger, een aankomende remake van de gelijknamige film uit 1984 die een behoorlijke cultstatus heeft verworven.

De film volgt niemand minder dan Peter Dinklage als Winston Gooze, een depressieve conciërge die bij een gezondheidsclub werkt. Na de diagnose van een terminale ziekte probeert Gooze zijn werkgever te beroven om de behandeling te betalen, maar uiteindelijk valt hij in een vat met radioactief afval en verandert hij in de misvormde, monsterlijke held die bekend staat als de Toxic Avenger.

The Toxic Avenger remake CR: Legendary Pictures

Niets nieuws

Tot zover niets nieuws, behalve dat het monster uit de 1984-film behoorlijk groot was. Op de afbeelding is Dinklage te zien als Gooze, met een lichtgevende gifgroene mop als wapen. De meeste details van Dinklage’s personage zijn nog niet bekend, dus Gooze blijft vooral een mysterie. Naast Dinklage speelt Jacob Tremblay in The Toxic Avenger de rol van Gooze’s zoon, samen met Kevin Bacon, Julia Davis, Taylour Paige, Sarah Niles, Julian Kostov, Elijah Wood, Jane Levy en Macon Blair. De film werd geregisseerd door Blair naar een script dat hij zelf schreef. Lloyd Kaufman en Michael Herz, de co-regisseurs van de originele film en oprichters van Troma, produceren het project.

Dinklage werd in 2020 gecast als de hoofdrolspeler. Hij vertelde dat de film een “gewelddadige, road picture-achtige film is die in Bulgarije is gefilmd,” en zei dat het “gewoon een soort van crazy over-the-top” is. Voor fans van het eerste uur is dát dus ook niets nieuws. En eerlijk gezegd, als de film dat niet zou zijn geweest, dan had het absoluut geen kans om maar een beetje succesvol te worden. Denk ik zo toch maar.

THE TOXIC AVENGER [Vintage Theatrical Trailer - AGFA]

The Toxic Avenger gaat in première op Fantastic Fest in Austin, Texas op 21 september 2023. Een bioscooprelease voor de film is nog niet aangekondigd, maar we houden het voor je in de gaten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Peter Dinklage giftig over zijn nieuwe film”

 1. Ik ben groot fan van de eerste Toxic Avenger films. Ik heb een unrated directors cut van de eerste film en die is behalve heel leuk ook vrij bruut.
  Troma heeft nog veel meer over the top films gemaakt en ik heb er een aantal van gezien. Momenteel is er vrij lastig om er voor een redelijke prijs aan te komen.

  Maar Toxie gaat nu van ruim 2 meter naar 135 cm? Op zich een origineel idee. Maar ik hoop van harte dat ze het goed uitwerken. Gezien mijn liefde voor het origineel moeten ze van goede huize komen om mij hiervoor te winnen.
  Als hij hier gaat draaien, dan ga ik wel proberen om hem te zien. Alleen al uit pure nieuwsgierigheid 🙂

  Beantwoorden
 2. Er is een teaser trailer uit van de nieuwe Toxie:

  Click here to display content from YouTube.
  Learn more in YouTube’s privacy policy.

  Beantwoorden

Plaats een reactie