Horror 2.0 – Er staan grote updates voor ‘Phasmophobia’ te wachten

Het is een mooie tijd voor alle computer ghost hunters. Na het nieuw aangekondigde en veelbelovende Ghost Hunters Corp staat Phasmophobia ook nog eens flink wat updates te wachten. De ontwikkelaar, die de updates bijna een jaar lang in zijn eentje op zijn schouders droeg, heeft hulp ingeschakeld. Op het openbare Trello bord kunnen we zien dat er grote nieuwe plannen zijn voor de game. Hieronder even de coolste dingen die op de planning staan en waar we echt naar uitkijken:

Waar nu aan gewerkt wordt:

 • Progression overhaul (onder andere de manier waarop objectives, equipment vergaren en levelen werkt gaat op de schop.)
 • Difficulty rework (moeilijkheidsgraad gaat aangepast worden en er komen mogelijk verschillende optionele modifiers om ervaren spelers een leuke uitdaging te bieden

Wat we mogen verwachten in de (nabije) toekomst:

 • Meer content (nieuwe levels, soorten ghosts, equipment en maps)
 • Een core systeem overhaul (update van main menu en user interace)
 • Horror 2.0 (een gigantische overhaul zodat Phasmophobia nóg creepier wordt: Nieuwe ghost events, hallucinaties, nieuwe death animations en death rooms en een overhaul van het sound design.)

Phasmophobia was voor velen echt een sleeper hit en werd gigantisch populair. De mix van uiterst goede sounddesign met de immersieve en innovatieve implementatie van de microfoon en de eigen stem van de speler is echt geniaal, dus alle updates zijn zeker welkom.

Heb jij weer zin om Phasmo te spelen? En kijk je uit naar Ghost Hunters Corp? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Horror 2.0 – Er staan grote updates voor ‘Phasmophobia’ te wachten”

 1. Ik kijk hier zeker naar uit! De kleine update van laatst heeft het spel weer wat moeilijker gemaakt, maar de overhaul is zeker tof! Een soort van prestige level systeem zoals we kennen van Call of Duty, tot level 50 (weten ze nog niet zeker) en dan resetten en overnieuw beginnen, elk spook wat een eigen signature heeft. Kom maar op, haha. Ik speel de laatste tijd niets anders. Tot vrijdag dan, dan komt Ghost Hunters Corp uit 🙂

  Beantwoorden
  • Prestige systemen werken voor zoiets meestal wel goed. Houdt het fris en devs kunnen er altijd nog voor kiezen om een leuke kleine reward te doen voor ieder prestige dat je behaald. Ik hoop van het weekend men eerste paar games Ghost Hunters Corp te spelen!

   Tevens volg ik inderdaad Insym al een tijdje, leuke wholesome horror streamer. Nuzzgard ga ik eens moeten checken!

   Beantwoorden

Plaats een reactie