Plannen Capcom om nog meer Resident Evil-titels te laten herrijzen

(Niet echt een) verrassing! Capcom heeft laten doorschemeren dat ze er wel oren naar hebben om meer van hun Resident Evil-games in een nieuw jasje te steken. Niet geheel wereldschokkend nieuws, als je bedenkt dat de vorige remakes hun zeker geen windeieren hebben opgeleverd.

Resident Evil
Here’s a REmake

Na het succes van de remakes van Resident Evil 2, 3 en 4, heeft directeur Yasuhiro Anpo al te kennen gegeven dat Capcom deze trend zeker nog gaat doorzetten. IGN Japan vertaalde: ‘We hebben nu drie succesvolle remakes gemaakt. Hiermee geven we een modern gamepubliek de kans om deze oudere spellen opnieuw te beleven. En ik hou ervan om oude spellen opnieuw te spelen, dus niets geeft me een grotere voldoening.’

Anpo geeft helaas geen details over welke Resident Evil-game dit keer een remake krijgt: ‘Welke game we hierna aan gaan pakken, willen we graag in de nabije toekomst gaan onthullen. Blijf ons vooral in de gaten houden.’ De fans hebben hier wel een idee over, natuurlijk. Resident Evil Code: Veronica. Aangezien het bedrijf vorig jaar nog een door een fan gemaakte versie offline heeft gehaald, zijn de speculaties dat Capcom er zelf mee bezig is.

Resident Evil 4 VR Mode - Launch Trailer | PS VR2 Games

Vooralsnog is het dus even afwachten. Zodra er meer bekend is over een remake van een oude Resident Evil-game, lees je het ook uiteraard hier. En tot die tijd moeten we het doen met een release van Resident Evil 4 VR op PlayStation 5 aankomende vrijdag.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie