Krijgt ‘A Quiet Place’ een spinoff? Paramount heeft grootste plannen

Beide A Quiet Place-films (2018 en 2021) zijn succesvolle projecten geweest, ondanks dat de tweede vertraagd en midden in de corona-pandemie verscheen. Filmstudio Paramount ziet graag dat deze reeks meer geld in het laatje brengt en wil daarom meer met deze scifi-horror doen. Voorlopig komt er nog geen A Quiet Place: Part 3, eerst wordt er gewerkt aan een spinoff!

In juni 2021 werden deze plannen voor het eerst aangekondigd, al liet A Quiet Place-bedenker John Krasinski voor de release van deel 2 al weten dat hij de volgende film niet zou regisseren. Filmmaker Jeff Nichols zou het script schrijven en de film regisseren. Men was bij Paramount zo enthousiast dat ze meldden dat de eerste A Quiet Place-spinoff al in 2023 zou verschijnen. Echter, wegens een volle agenda heeft hij besloten om het project te verlaten.

De filmstudio zit niet stil en is op dit moment in gesprek met regisseur Michael Sarnoski. Afgelopen jaar gooide hij hoge ogen met de film Pig met Nicolas Cage in de hoofdrol. [geen horror, wel een kijktip, red.] Als de deal rond is betekent dat hij waarschijnlijk vanaf scratch moet beginnen met het schrijven van een script, waarmee een release in 2023 waarschijnlijk wel krap wordt.

Regisseur/schrijver/acteur John Krasinski en acteur Noah Jupe in A Quiet Place
Regisseur/schrijver/acteur John Krasinski en acteur Noah Jupe

Dat het een spinoff wordt betekent zeer waarschijnlijk dat we niemand van de Abott-familie (Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe en Millicent Simmonds) zullen terug zien. John Krasinski zal wel als producent betrokken blijven bij dit project. We wachten rustig af.

Zie jij liever een vervolg of een spinoff op A Quiet Place?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Krijgt ‘A Quiet Place’ een spinoff? Paramount heeft grootste plannen”

 1. Waarom moet alles toch een Cinematic Universe worden zodra het maar een beetje succesvol is? Uitmelken is regel in Hollywood dat is wel duidelijk.
  Het is wel te voorspellen welke richting het op gaat, namelijk de bestrijding van de insect achtige aliens. Nou, dat hebben we in Starship Troopers al gezien. En dat betekent waarschijnlijk dat het luidruchtige bombastische films gaan worden zoals we die al veel meer gezien hebben. En als het dat wordt, dan gaat dat voorbij aan wat de delen 1 en 2 zo bijzonder maakten.

  Ik heb er geen vertrouwen in dat Hollywood dit op een goede manier gaat oppakken. Maar wie weet verrassen de studio bonzen mij nog. Ik hou mijn adem echter niet in 😉

  Beantwoorden
  • Ik was enigszins nieuwsgierig, maar nu jij Starship Troopers erbij betrekt heb ik er ook geen vertrouwen in. Haha.

   Maar op zich wel waar, deel 1 was veel intiemer dan deel 2. Een spinoff schept de mogelijkheid om nog een stap verder te gaan, maar ook de mogelijkheid om het juist fris aan te pakken.

   Beantwoorden
 2. over gebrek aan originaliteit gesproken…. Vreselijk plan en bedenk zelf es wat! Zo vreselijk goedkoop om op het fundament van knallers te teren.

  Beantwoorden

Plaats een reactie