Imagine ’19 – Pledge (Daniel Robbins, 2018)

Imagine Film Festival
Van 10 tot 20 april 2019 vindt het Imagine Film Festival plaats in het Eye Amsterdam. Michel Bonset van De Nachtvlinders blikt vooruit, zodat jij je optimale Imagine-horrorplanning kunt maken. Nu: Pledge van regisseur Daniel Robbins.


Het begint als Revenge of the Nerds: een bebrilde blubbermond, een extreem verlegen jongen en een alleseter met overgewicht zoeken aansluiting bij een studentenhuis voor wat de mooiste tijd van hun leven moet gaan worden. De afwijzingen van de superieure Überjongens en meisjes sluiten voor hen alle deuren van de populaire Alpha en Omega huizen op hun campus. Als ze door drie bloedmooie meiden worden uitgenodigd zich aan te melden bij hun studentenvereniging is het de kijker al duidelijk: dit kan nooit goed aflopen.

Pledge is een thriller in de categorie ‘ontsnappen is onmogelijk’, zoals we dat kennen van b.v. Green Room waarbij de ‘oh shit’ momenten zich blijven opstapelen en de helden onder druk van gevaar van buitenaf steeds verder over hun eigen grenzen moeten gaan om te overleven. Ontgroenen was nog nooit zo bloedrood.

Mijn mening over ontgroeningen en studentenverenigingen zal ik hier niet poneren, maar misschien zegt het genoeg dat ik de tweede helft van de film met een grote grijns op mijn gezicht heb zitten kijken. Pledge is een bescheiden, maar zeer vermakelijke thriller.

Pledge is te zien tijdens het Imagine Festival op 11 april om 19.45 en 17 april om 11.40 in EYE te Amsterdam.

Pledge - Official Trailer I HD I IFC Midnight
Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie