Plotdetails, releasedatum, cast en meer voor Insidious 5: The Dark Realm!

insidious-movie-chapter-one

Hoewel het al 5 jaar geleden is dat Insidious: The Last Key verscheen, is hoofdstuk 5 nu eindelijk in productie. De film krijgt de titel: Insidious 5: The Dark Realm. Patrick Wilson, hoofdrolspeler uit de eerste twéé delen, zal de touwtjes in handen nemen en zijn regiedebuut maken, terwijl hij ook de rol van Josh herneemt. Je leest het allemaal hieronder.

Het begin van de franchise

De horrorfranchise van Blumhouse begon in 2010 met Insidious, geregisseerd door James Wan en geschreven door Leigh Whannell (Saw, Dead Silence). Insidious introduceerde Josh (Patrick Wilson) en Renai Lambert (Rose Byrne) samen met hun zonen Dalton (Ty Simpkins) en Foster (Andrew Astor). Wanneer Dalton wordt achtervolgd door gruwelijke verschijningen uit The Further, roept de familie de hulp in van medium Elise Rainier (Lin Shaye) en haar stuntelige sidekicks Specs (Whannell) en Tucker (Angus Sampson). ‘Tip Toe Thru the Tulips’, het bekende muziekje uit het eerste deel heeft mij aardig wat rillingen bezorgt. 

Insidious: Chapter 2 volgde opnieuw de familie Lambert waarin we kennis maken met de jongere Josh Lambert waarin hij zijn eigen gruwelijke jeugd het hoofd moeten bieden. Insidious 3 en 4 zijn prequels met enkele, vroege avonturen van Elise, Specs en Tucker. Ondanks dat het laatste deel behoorlijk wat slechte recensies krijgt, is het toch de meest winstgevende Insidious-film tot nu toe.

insidious-the-lambert-family

Officiële plotdetails

Tien jaar na het einde van Insidious 2, waarin Josh en zijn zoon Dalton (Ty Simpkins) gehypnotiseerd werden om hen te ontdoen van de vreselijke herinneringen aan ‘The Further’ en de demonen die ze tegenkwamen, trekt Josh Lambert (Patrick Wilson) naar het oosten om zijn zoon Dalton af te zetten bij een idyllische, met klimop begroeide universiteit. De studentendroom van Dalton wordt echter een nachtmerrie wanneer de onderdrukte demonen uit zijn verleden plotseling terugkeren om hen beiden te achtervolgen.

Regiedebuut

De acteur, Patrick Wilson, die vanaf het begin de rol speelt van de vader van Dalton, zal Insidious 5: The Dark Realm regisseren. Hierin maakt hij officieel zijn regiedebuut. Het script is geschreven door Scott Teems, de man die ook het script van Halloween Kills (2021) heeft geschreven.

insidious-the-last-key-lin-shaye

Cast

Zoals hierboven al beschreven lezen we dat Ty Simpskins zal terugkeren als Dalton Lambert. Ook lijkt het erop dat Lin Shaye, ondanks haar dood in het eerste deel, ook weer verschijnt in Insidious 5: The Dark Realm. Ze zal hoogstwaarschijnlijk terugkeren als geest in ‘The Further’.

Rose Byrne keert gelukkig ook terug als Renai Lambert en de extra castleden zijn: Sinclair Daniel, AJ Dyer, Peter Dager en Hiam Abbass.

Releasedatum

Ondanks dat Jason Blum aankondigde dat de film in 2022 zou uitkomen, zijn de opnames nu pas in volle gang. Deze vertragingen werden veroorzaakt door de pandemie en daarom moeten we (helaas) nog even geduld hebben. Insidious 5: The Dark Realm, verschijnt namelijk 7 juli 2023 in de theaters van Amerika. Over een Nederlandse release is helaas nog niets bekend.

insidious-the-woman-in-black

We houden je op de hoogte naarmate we meer informatie hebben, zoals een trailer of meer informatie over het verhaal. Voor nu kan ik alleen nog maar hopen op een terug keer van Lipstick-face Demon en The Bride in Black, jij ook?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie