Embrace the Madness – Poster voor Hannibal seizoen 2

Hannibal-S2-posterEmbrace the madness. Dat wordt de tagline voor het tweede seizoen van Hannibal, dat op de Amerikaanse zender NBC van start zal gaan op vrijdag 28 februari.

Hannibal is een reeks van Bryan Fuller (Pushing Daisies) gebaseerd op het boek Red Dragon van Thomas Harris en draait rond speciaal FBI-agent Will Graham (rol voor Hugh Dancy). Graham heeft de buitengewone gave om zich perfect te kunnen inleven in het brein van een seriemoordenaar. Hij ziet wat zij zouden zien, hij voelt wat zij voelen, hij denkt zoals zij zouden denken. Maar zijn talent is zowel een gift als een vloek.

Graham wordt door Special FBI-agent Jack Crawford (rol voor Laurence Fishburne) ingehuurd wanneer er jacht wordt gemaakt op een bijzonder gewelddadige en kannibalistische seriemoordenaar. Will Graham moet daarbij samenwerken met de zeer gewaardeerde psychiater Dr. Hannibal Lecter (rol voor Mads Mikkelsen).

Terwijl beide heren samen achter de seriemoordenaar zitten, wordt Graham bij elke stap weer uitgedaagd en getest door Hannibal Lecter. Hannibal speelt een spelletje met Graham, zonder dat deze het door heeft. Zoals alleen Hannibal Lecter dit kan, knoeit hij met Graham’s geest waardoor Will op den duur alles in vraag stelt. Wat hij weet over anderen, maar vooral wat hij weet over zichzelf.

Bryan Fuller kondigde al eerder aan dat in het eerste seizoen de bromance tussen Will en Hannibal plaats zou vinden en dat in het tweede seizoen de pijnlijke break-up tussen beiden centraal zou staan. En met Will die door toedoen van Hannibal Lecter opgesloten zit in de Baltimore State Hospital for the Criminally Insane voor de moorden die Hannibal heeft gepleegd is de reden voor de break-up niet ver te zoeken. Als alles goed verloopt en Hannibal verlengd wordt zou volgens Bryan Fuller het vierde seizoen een bewerking van het boek Red Dragon worden.

In Nederland ligt de NBC-serie Hannibal op de plank bij RTL 5, maar zal volgens de berichten binnenkort wel op Netflix verschijnen. In België start begin 2014 het eerste seizoen van Hannibal bij 2BE en in de loop van januari zou ook de dvd-box verschijnen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Embrace the Madness – Poster voor Hannibal seizoen 2”

Plaats een reactie