Poster en teasers derde seizoen The Walking Dead

the-walking-dead-s3-posterOp 14 oktober gaat in Amerika het derde seizoen van The Walking Dead van start. Ondertussen heeft zender AMC de officiële poster voor dat derde seizoen vrijgegeven, samen met een aantal teasers.

In dit derde seizoen, met als slogan Fight the dead, fear the living, zullen er twee verhalen verteld worden die langzaamaan in elkaar geweven zullen worden. Enerzijds volgen we de overlevenden onder leiding van Rick Grimes die onderdak vinden in een voormalige gevangenis. Er heerst een gevoel dat de gevangenis een veilig toevluchtsoord is en de groep is dan ook bereid om voor de plek te vechten en te sterven. Maar eenmaal de gevangenis ietwat veilig is, maakt Rick duidelijk dat hij de leider is en dat er voortaan van democratie geen sprake meer kan zijn. Hij neemt ook steeds meer afstand van de groep, maar hierdoor verliest hij zijn gevoel van menselijkheid en hij zal ook leren dat hij de anderen nodig heeft om te overleven.

In een tweede verhaal zien we hoe het Andrea vergaat. Zij raakte op het einde van het tweede seizoen van de rest van de groep afgezonderd en iedereen denkt dat ze dood is. Maar in werkelijkheid werd Andrea gered door Michonne, een moedige en harde tante die bedreven is in het verslaan van de zombies met haar zwaard. Beide vrouwen worden al snel elkaars beste vriendin, die het voor elkaar opnemen en elkaar compleet vertrouwen. Maar dan komen ze in het stadje Woodbury terecht. Deze plek is in handen van The Governor. Hij lijkt op het eerste zicht een goede leider te zijn die in Woodbury een eigen, veilig wereldje wilt creëren. Maar niets is wat het lijkt in Woodbury en The Governor heeft zijn duistere kant. En het feit dat Merle in Woodbury rondloopt, voorspelt ook weinig goeds. Merle is de broer van Daryl die in het eerste seizoen door Rick achtergelaten werd op het dak van een warenhuis en om zich te bevrijden zijn eigen hand moest afhakken. Wat als Merle van Andrea te horen krijgt dat Rick en Daryl ergens in de buurt rondlopen?

Bij ons is het derde seizoen van The Walking Dead vanaf 30 oktober te zien op FoxLife. De dvd-box van het tweede seizoen ligt ondertussen in de winkelrekken. Voor de comic-fans ligt ook de Nederlandse vertaling van deel 13 en 14 in de winkelrekken en zou ook deel 15 en 16 later dit jaar nog verschijnen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie