Poster The Thing prequel, Nederlandse release geschrapt

De afgelopen maanden was het vreselijk rustig rondom Matthijs van Heijningen Jr.’s The Thing, en dat terwijl de release voor april 2011 stond gepland. Vandaag werd de stilte door Ain’t It Cool doorbroken. Op zijn populaire filmsite toonde Harry Knowles een foto van de teaser poster van de film. Het is niet helemaal duidelijk of deze daadwerkelijk van de makers van de film afkomstig was, maar ondertussen is ook op de (naar alle waarschijnlijkheid) officiële Facebookpagina van The Thing de teaser poster gepost.

De opnames van The Thing vonden in 2010 plaats in Toronto. In de prequel komen we eindelijk te weten welke gruwelijkheden er precies plaatsvonden in het Noorse kamp dat totaal verwoest in Carpenter’s The Thing de revue passeerde. Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje en Eric Christian Olsen spelen de Noorse expeditieleden die in het ijs een ruimteschip ontdekken en uitgraven, het blijkt niet onbemand…

Teaserposter The Thing

De release van The Thing staat nu gepland voor 14 oktober 2011 in de VS, maar Universal heeft besloten om de film niet meer in de Nederlandse bioscopen uit te brengen.

update 15 juli 2011: Het gerucht gaat dat Paradiso Film de nieuwe distributeur van The Thing is, geen bevestiging wel een trailer.
update 8 augustus 2011: Paradiso Film ontkracht dit gerucht, prequel The Thing van Matthijs van Heijningen Jr. zal dus zeer waarschijnlijk hier niet in de bioscopen gaan draaien.

16 Reacties
 1. Menno zegt

  De film is gewoon geregisseerd door onze eigenste Matthijs van Heijningen Jr.!!!

  1. Frank Mulder zegt

   Dat maakt het dubbel zo erg dat hij hier niet in de bios komt 🙁

   Maar het bevestigt wel een beetje mijn angsten, dat deze film gewoon niet zo goed is. Toch ben ik benieuwd.

 2. pickles zegt

  Wat the thing zo goed maakte is dat er geen lekkere chicks inspeelde. Kon je zonder afleiding van vrouwelijk schoon van horror genieten. In the prequel zal er wel weer een supermodel/ archeologe/gunslinging hardass chick inspelen. Dont get me wrong. I love the ladies. Maar dat soort casting irritates the hell out of me. The thing is one of my all time favorites. Dat de prequel geen release krijgt in de nederlandse bioscopen voorspelt niet veel goeds. Hoop dat ik het mis heb.

  1. Frank Mulder zegt

   Chick 1: Mary Elizabeth Winstead
   Chick 2: Kim Bubbs

   Maar ze zijn beiden niet blond… Terwijl het verhaal over de Noorse expeditie gaat, apart 😛

  2. VeryBloodyMary zegt

   Pickles, je hebt hier best wel een punt.

 3. Martijn Knegt zegt

  Tja, niet releasen hier is vragen om gedownload te worden! (niet dat ik dat doe of goedkeur natuurlijk)

  En het hoeft natuurlijk niet iets met de kwaliteit te maken hebben, kan ook gewoon zijn dat Universal denkt dat de markt hier te klein is voor een prequel van een cult klassieker.

  1. Frank Mulder zegt

   Het kan altijd nog dat een andere distributeur de film in de Nederlandse bioscopen brengt. Dat gebeurt inderdaad wel eens als ze zelf een te klein publiek verwachten.

 4. Gorgal zegt

  Trailer is online: http://movies.msn.com/movies/movie-trailers/#/video/f749b83d-e1d0-4983-a918-a9c3914b03c0

  Ziet er eerlijk gezegd niet zo veelbelovend uit. Ik hoop dat ze nog enige verrassingen in petto hebben, maar waarschijnlijk wil je daarna liever Carpenter’s film bekijken om de herinnering aan de prequel gelijk te laten afsterven.

 5. Johan zegt

  Tjonge dat is behoorlijk zuur! Ik zit hier echt al sinds vorig jaar op te wachten.. Ik weet niet goed wat ik van de trailer moet denken.. En al helemaal niet van onze vaderlandse ‘trots’ Matthijs van Heijningen Jr. De man heeft nog niets op zijn cv waar uit blijkt dat hij capabel genoeg is om de film van Carpenter te evenaren.
  Maar ik had er zo zin in om deze film te kijken in de bios!

  Pff, dan maar naar de US…. 😉

 6. Jeroenymus zegt

  Frank, blonde Scandinavische vrouwen komen meestal uit Zweden!
  Noren en Finnen zijn vaker (vraag mij niet waarom) zwart of bruin harig.

  1. Frank Mulder zegt

   Waren Noorse vrouwen dan roodharig?

 7. Gorgal zegt

  Nee, Ierse vrouwen.

 8. Frank Mulder zegt

  Een kleine update: Het gerucht van horror.nl dat The Thing in Nederland uitgebracht zou worden door Paradiso Film is ontkracht.

  Dus zoals al eerder aangegeven, de status van The Thing (prequel) houden wij op geschrapt.

  1. Sjors zegt

   Kak.

 9. Jeroenymus zegt

  Dat is uitermate treurig nieuws.
  Ik had me al helemaal verheugd op deze film.

 10. Gert-Jan de Warm zegt

  Dan maar zo snel mogelijk op dvd uitbrengen.

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.