Trailer The Thing, mogelijk toch in Nederlandse bioscopen?

The Thing 2011
Eerder deze week kwam de poster naar buiten. Nu zijn de eerste beelden van het door Matthijs van Heijningen Jr. geregisseerde The Thing vrijgegeven.

De Hollywood-carrière van reclameregisseur Van Heijningen Jr. (juist ja, zoon van de gelijknamige producer) leek lange tijd niet zo heel erg van de grond te komen. Reeds in 2008 werd hij gelinkt aan Zack Snyders Army Of The Dead project. Dat is uitgesteld (staat nu voor 2013 op de agenda, nog steeds met van Heijningen Jr. aan het roer) en zodoende had hij tijd voor de prequel op het legendarische The Thing van John Carpenter. Zoals eerder gemeld hier op DeNachtvlinders.nl volgt de film een groep wetenschappers die ver van de bewoonde wereld op Antartica op iets ‘onwerelds’ stuiten. Deze ontdekking blijkt een parasitair wezen dat organische levensvormen die hij heeft verorbert kan aannemen.

Iedereen was in rep en roer toen wij berichtten dat Universal Nederland heeft besloten om The Thing, die oorsponkelijk in november zou gaan draaien, niet in de Nederlandse bioscopen uit te brengen. En dat terwijl de film geregisseerd is door de Nederlandse Matthijs van Heijningen Jr! De distributeur heeft aangegeven dat de rechten aan een andere partij zijn verkocht, het zou hier volgens horror.nl gaan om Paradiso Filmed Entertainment, maar een bevestiging hebben we nog niet en moeten we het voorlopig doen met de status ‘geschrapt’.

Even waren wij bang dat The Thing wegens de kwaliteit geschrapt was. Immers de film is een prequel op John Carpenter’s The Thing en leunt door het gebruik van dezelfde titel zwaar op deze klassieker uit 1981. Ook hoorden we afgelopen maanden weinig over de nieuwe film en de release werd stilletjes verschoven van april naar oktober…

Gelukkig belooft de trailer geen slechte film en heeft alles wat je er van mag verwachten. Niet heel verrassend, maar ook lang niet gek! Wij zien de film graag terug tussen de verwachte bioscoopfilms.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
13 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Ik mis Kurt Russel nu al. Maar ’t ziet er idd wel prima uit, hoewel ook een beetje sfeerloos of zo.

VeryBloodyMary
VeryBloodyMary
12 jaren geleden

@ Frank. We hadden het gisteren nog over The Thing From Another World, de trailer doet mij daar sterk aan denken (bv de electrische deken die over het blok ijs wordt gegooid).

Martijn
12 jaren geleden

Ziet er goed uit, en benaderd de look van het origineel aardig goed in de trailer. Ik heb er wel zin in gekregen.

Hoe gaaf zou het zijn als we deze en het origineel achter elkaar in de bioscoop zouden kunnen zien!

Tommy
Tommy
12 jaren geleden

Mij geeft het wat een X-Files gevoel. Niet dat dat daarom slecht hoeft te zijn…

RDJ134
RDJ134
12 jaren geleden

Het origineel is heilig, en in mijn ogen nog altijd één van de beste horror films uit de jaren 80. Mede door de zeer goede en vooral gore special effects.

Ik ga dit uiteraard wel kijken, maar wel met een mixed feeling. Nog mensen die toen de game uit 2002 hebben gespeeld wat een indirect vervlog was op de Carpenter film??

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Frank Mulder

Mooie trailer 😀

Lester Cornfield
Lester Cornfield
12 jaren geleden

Zeer benieuwd. Hoop dat deze prequel goed aansluit op de remake van Carpenter. De sfeer oogt vertrouwd.

Martijn
12 jaren geleden

Maar kun je echt spreken van een remake, of is het meer een andere interpretatie van hetzelfde boek?

Horror Express (1971) is ook gebaseerd op hetzelfde boek en niemand rept bij die film over een remake.

RDJ134
RDJ134
12 jaren geleden

Mulder klopt, The Thing from Another World heb ik ook gezien. Ik drukte mezelf eigenlijk verkeerd uit 🙂 Dat is het zelfde met Invasion of the Body Snatchers waar van het geniale origineel uit 1958 vaak over het hoofd word gezien door de 1979 versie (waarvan de scene met de hond met mannekop me nog steeds achtervolgt). Om maar te zwijgen over de vele delen/remakes er van die zelfde het niveau kon halen van de eerste twee genoemde versies.

Zelfde discussie kunnen we ook voeren over The Blob 1958 en de 1988 versie (die aardige gore SFX had) ook die krijg helaas een remake volgens imdb.

Zo te zien met The Thing is het een remake incl de karakters die op elkaar lijken, zie honden bergeleider uit de Carpenter versie en zijn ‘spitting image’ in de bovenstaande trailer.

Jacco
Jacco
12 jaren geleden

Wat ze er ook van gemaakt hebben ,niemand kan het orgineel overtreffen van John Carpenter…..
Begrijp ook niet waarom er een remake gemaakt word en zeker niet door een Nederlander

13
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x