Update: Geen reboot, maar sequel Predator in aantocht

De Hollywood Reporter brengt het nieuws dat FOX werkt om Predator opnieuw te verfilmen. Shane Black (schrijver/regisseur: Lethal Weapon, Iron Man 3) maakt de eerste opzet van het verhaal en Fred Dekker vormt het tot een script. De regie is vervolgens weer in handen van Shaun Black. Eén van de producenten die ook bij het origineel betrokken was, John Davis, zal nu wederom de taak vervullen.

Geen reboot, maar ‘Inventive Sequel’
De website Collider sprak recent met Shane Black en deze zei het volgende: “As far as Fred and I are concerned anyway. Why start over, when you’ve all this rich mythology yet to mine?” Hij noemt dit Predator-project dan ook een ‘inventive sequels’, waarin ze de Predator-mythologie verder kunnen ontdekken en uitbreiden. Het klinkt allemaal net zou duidelijk als de niet-prequel van Alien: Prometheus.

Wanneer de sequel van Predator uitkomt is nog niet bekend. De originele Predator-film met Arnold Schwarzenegger kwam in 1987 uit, met vervolgen in 1990 (Predator 2) en 2010 (Predators). Succesvoller waren de twee crossover-films met Alien in 2004 en 2007. Ook kwam er afgelopen jaar nog een speciale 3D-versie van Predator uit. Daarom nu nog even genieten van de originele trailer:

Predator (1987) - Trailer (HD)

predatorEen team goed geoefende commando’s onder leiding van Dutch Schaeffer (Arnold Schwarzenegger) is op een speciale missie gestuurd om een groep piloten uit handen van terroristen te bevrijden. Echter ze ontdekken tijdens de bevrijdings aktie dat de piloten allemaal zijn afgeslacht en onherkenbaar verminkt, in blinde woede roeien ze het gehele terroristen kamp uit en maken het met de grond gelijk. Echter voordat ze de kans hebben om per radio een verzoek te sturen om een helikopter die hen op moet pikken begint iets onbekends de commando leden een voor een te doden. Opgejaagd als dieren, door een onzichtbare vijand vluchten ze de jungle in om te voorkomen dat ze allemaal gedood worden. De spanning is te snijden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Update: Geen reboot, maar sequel Predator in aantocht”

Plaats een reactie