Preview: Chucky – Child’s Play-serie vanaf vanavond wekelijks op FOX

De moordende pop Chucky is terug! Vanavond om 22u00 begint de serie gebaseerd op de Child’s Play-films op tv-zender FOX. Afgelopen dinsdag organiseerde de tv-zender een première met de eerste twee afleveringen van Chucky en wij waren er bij!

De beroemde Good Guys-pop wordt in de eerste aflevering gevonden op een rommelmarkt, voor FOX de inspiratie om de eerste twee afleveringen feestelijke te vertonen in Kringloopwinkel De Waarde in Utrecht. Bij binnenkomst moesten we ons pad vinden door een donkere winkel, waar we op moesten passen niet per ongeluk Chucky tegen te komen.

Is er een introductie nodig voordat je de serie gaat kijken? Nee, Chucky is perfect te volgen zonder dat je ooit maakt een Child’s Play-film hebt gezien. Is het handig? Het geeft je iets aan achtergrondinformatie, maar ook dit wordt gedeeltelijk uitgelegd. Is het leuk? Natuurlijk is het leuk om de films opnieuw te kijken, duh!

Toch een kleine introductie; Chucky is net als bijna alle Child’s Play-films bedacht en geschreven door Don Mancini. In 1988 maakte hij zijn debuut met de horrorfilm Cellar Dweller en in hetzelfde jaar volgde de eerste Child’s Play-film. De film kreeg vervolgen in 1980, ’91, ’98, 2004, 2013 en 2017, allen geschreven door Mancini en sinds 2004 ook geregisseerd. Uitzondering is de remake uit 2019, daar was hij compleet niet bij betrokken.

De tv-serie komt dus uit de koker van de bedenker van de reeks en speelt zich dus ook in dezelfde wereld af. Er wordt een klein beetje terugverwezen naar gebeurtenissen in de films, maar het speelt in de eerste twee afleveringen geen belangrijke rol.

Jake (Zackary Arthur) is een tiener die een ingewikkeld leven leidt sinds het overlijden van zijn moeder, zowel thuis als op school loopt het niet op rolletjes. De mysterieuze pop die hij wil gebruiken voor een kunstproject lijkt hem te willen ‘helpen’.

De eerste twee afleveringen van Chucky waren zeer vermakelijk, met zo’n 40 minuten per afleveringen wordt dit een goed tussendoortje. Hopelijk worden de komende afleveringen nog ietsje beter.

Chucky wordt elke donderdag om 22u00 uitgezonden op FOX. Ga jij kijken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Preview: Chucky – Child’s Play-serie vanaf vanavond wekelijks op FOX”

  1. Mijn conclusie was “I am to old for this shit”. Ik vond het helemaal niets en ben na twee afleveringen al gestopt met kijken. Ik kan me domweg totaal niet (meer) inleven in de teenage angst en highschool perikelen die een grote rol in deze serie spelen. Daarnaast mis ik de heerlijke zwarte humor van de films.
    En één ongeïnspireerde kill per aflevering? Is dat alles? Nee, dit stelde mij helaas op alle fronten teleur.

    Beantwoorden

Plaats een reactie