Proefkonijnen gezocht voor Outlast Trials

Red Barrels, de uitgever uit Montreal, heeft bekend gemaakt dat het op zoek is naar proefpersonen die de early access-versie willen testen van The Outlast Trials. Geheel op eigen risico, dus. De vroegtijdige toegang is verkrijgbaar vanaf 18 mei.

The Outlast Trials: Toen mocht je nog op je werkplek roken
Toen mocht je nog op je werkplek roken

Vorig jaar rond Halloween was de gesloten bèta. Spelers konden van 28 oktober tot en met 1 november voor hun leven rennen in Murkoff’s Sinyala Facility. Daar deden maar liefst bijna één miljoen spelers aan mee. Dat was dus een behoorlijk succesvolle onderneming. Om wat cijfers te noemen (Want daar houden Amerikanen van) :

  • 225,363 mensen zijn er dood gegaan
  • 656,180 spelers kunnen na de bèta niet meer normaal werken
  • 352,851,550 seconden (11 jaar) is er door een nachtkijker gekeken
  • 1,841,161 keer is een actieve skill gebruikt
  • Totaal is er 35 jaar aan speeltijd geregistreerd

De gesloten bèta was maar een klein voorproefje, volgens mede-oprichter Philippe Morin. De eerste ‘proefkonijnen’ hebben een hoop data opgeleverd die ze behoorlijk interessante inzichten in het spel hebben gegeven. Hier hebben ze zeker wat mee gedaan, het spel is volgens hun er een stuk beter op geworden. Red Barrels was zo overdonderd door de opkomst in de gesloten bèta, dat ze besloten het spel in de early access te doen. Dat betekent dat het spel nog niet af is, maar dat je het wel tegen een gereduceerd tarief kunt kopen (over de prijs gaan ze het binnenkort hebben). De ontwikkelaars luisteren dan naar jouw feedback om ervoor te zoregn dat The Outlast Trials bij lancering een top spel is.

Even testen wat dit met iemand doet...
Even testen wat dit met iemand doet…

The Outlast Trials speelt zich af ten tijde van de koude oorlog. Jij bent een proefkonijn bij de duistere Murkoff Corporation. Als gevangene word je, alleen of samen met een paar anderen, onderworpen aan allerlei vreselijke psychologische en fysieke testen. Het doel? Zorgen dat je gezond blijft, zowel lichamelijk als geestelijk. Doe dit door te rennen en verstoppen, of door dood te gaan terwijl je dat probeert.

The Outlast Trials - Early Access Date Announcement Trailer
The Outlast Trials early access aankondiging

Het spel komt op de PC in early access op 18 mei van dit jaar. Je kunt het vast aan je Steam-verlanglijstje toevoegen. Er zijn wel plannen om het volledige spel ook naar consoles te brengen, maar daar is nu nog geen nieuws over.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie