Programma Halloween Horror Show 2016

Het is inmiddels een begrip, de jaarlijkse horrorfilmmarathon die Jan “Mr. Horror” Doense organiseert in bioscopen in heel Nederland, waaronder Pathé Tuschinski Amsterdam. Het programma voor 2016 is bekend: The Windmill Massacre, Ouija: Origin of Evil, Southbound en February.
halloween-horror-show-2016

Bioscopen Halloween Horror Show 2016

De Halloween Horror Show 2016 vindt zaterdag 29 op zondag 30 oktober plaats in Pathé Tuschinski Amsterdam, Pathé Helmond, Pathe Spuimarkt Den Haag, Pathe Haarlem, Pathé Maastricht, Pathe Schouwburgplein Rotterdam, Pathé Tilburg. En zal in een kortere versie (2 films) op vrijdagavond 28 oktober plaatsvinden in Cinema Leeuwarden en Cinema Hengelo. De lijst met bioscopen kan nog worden aangevuld, houdt horrorshow.nl daarvoor in de gaten.

Halloween Horrorfilms 2016

The Windmill Massacre

Al meer dan tien jaar is Nick Jongerius een van de belangrijkste namen in de opbloeiende Nederhorror. Hij produceerde Dood Eind en Frankenstein’s Army en levert nu als regisseur zijn eerste lange Nederhorrorfilm af. En wat is Hollandser dan een windmolen? In het Engelstalige The Windmill Masscacre stuit een groep buitenlandse toeristen op een verlaten windmolen. Eén voor één vallen ze ten prooi aan de gemaskerde moordenaar die de molen gebruikt om zijn slachtoffers te vermalen. Naar eigen zeggen nemen Jongerius c.s. alle Hollandse VVV-clichés, van grazende koeien en tulpenvelden en van klompen tot, uiteraard, windmolens, en dompelen ze onder in bloed. Wordt de Molenaar de Nederlandse Freddy Krueger?

The Windmill Massacre (official teaser 2016 HD)

Ouija: Origin of Evil

Minimaal budget, maximaal creepy. Dat is het business model van Blumhouse Productions. De horrorfabriek van producent Jason Blum stond garant voor succesvolle shockers, zoals de Paranormal Activity-films, de Insidious-reeks en Sinister 1 & 2. Blum mag dan een gehaaide zakenman zijn, hij weet dat zijn formule alleen werkt met talent achter de camera. De schrijver-regisseur van Ouija: Origin of Evil is dan ook niemand minder dan Mike Flanagan, die eerder hoge ogen gooide met Absentia en Oculus. In dit vervolg op de horrorhit van 2014 gaan we terug naar de jaren zestig in Los Angeles, waar een weduwe en haar dochters hun lucratieve seances proberen op te luisteren met een Ouijabord. Daarmee roepen ze uiteraard meer bovennatuurlijk gedonder over zich af dan ze lief is.

Ouija: Origin of Evil (HD trailer NL)

Southbound

De Amerikaanse highways, van die stoffige wegen die mijlen van niemandsland doorkruisen, zijn geen plek om te verdwalen, autopech te krijgen of het met andere weggebruikers aan de stok te krijgen. Horrorfans weten dat. Maar ook al komt het landschap van Southbound bekend voor, de vijf horrorverhalen die zich op dezelfde highway afspelen zijn stuk voor stuk even creepy als verrassend. Ze lopen bovendien op briljante wijze in elkaar over. Leuk detail: de stem van de radio-DJ, die in alle verhalen op de achtergrond te horen is, is die van Larry Fessenden, de godfather van de moderne Amerikaanse independent horrorfilm.

Southbound Official Trailer 1 (2016) - Kate Beahan, Susan Burke Horror Movie HD

February

Hartje winter in het hoge noorden van de VS. De leerlingen van een chique katholieke kostschool worden opgehaald door hun ouders voor het winterreces – behalve Kat en Rose. De rector kan hun ouders niet bereiken en besluit de twee meiden over te laten aan de zorg van de twee oude nonnen, die ook in het gebouw achterblijven. Maar met de komst van een derde meisje en een mysterieus echtpaar maakt ook een duistere entiteit zijn entree in het verhaal. Even effectief als de schokkende ontknoping van FEBRUARY is de creepy, dreigende atmosfeer die schrijver-regisseur Osgood Perkins, zoon van Anthony “Psycho” Perkins, in zijn prachtig gefotografeerde debuutfilm legt.

Fantastic Fest 2015 - February (trailer)

Kaartverkoop Halloween Horror Show 2016

De kaartjes voor de nacht met 4 horrorfilms (9 uur aan horror!) kosten bij de Pathé bioscopen € 25,- (regulier tarief) / € 10,- (met Pathé Unlimited Card) / € 5,- (met Pathé Unlimited Gold Card). Kijk voor meer informatie op de website van de bioscoop in jouw plaats.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Programma Halloween Horror Show 2016”

Plaats een reactie