Programma Imagine 2020 bekend, kaartverkoop gestart (hybride editie)

Imagine fans opgelet! Het volledige festivalprogramma van het Imagine Film Festival staat online. Het Imagine Film Festival presenteert van 28 augustus tot 6 september een speciale hybride editie van het festival met tien dagen van screenings, zowel online als in Filmtheater Kriterion en Eye Filmmuseum in Amsterdam. Het festival staat in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasyfilms en bestaat dit jaar uit een selectie van nationale en internationale speelfilms, korte films, online panels en showcases van Nederlands werk.

Wereldpremières

Op 31 augustus vindt in het Eye de wereldpremière plaats van When Forever Dies (Peet Gelderblom). De film, die voor een deel door crowdfunding mogelijk werd gemaakt, bestaat geheel uit archiefmateriaal van Eye. Van 4 tot 6 september verplaatst het Imagine Film Festival naar Kriterion waar de wereldpremières van Kill Mode (Thijs Meuwese) en Sleepless Beauty (Pavel Khvaleev) plaatsvinden.

Eco-horror en cli-fi

Tijdens deze editie van het festival is het hoofdthema: Nature Strikes Back! (Klimaat)wetenschappers, futurologen en filmmakers vergelijken in dit programma de rampenscenario’s uit de eco-horror en cli-fi (climate fiction) met de werkelijke klimaatproblematiek. Hoe dicht zicht de fictie ben de realiteit? Op het gerelateerd filmprogramma staan onder andere: Waterworld (Kevin Reynorlds, 1995), Jallikattu (Lijo Jose Pellissery, 2019), Lake Michigan Monster (Ryland Tews, 2018), Sea Fever (Neasa Hardiman, 2019 en The Returned (Laura Casabe, 2019).

LAKE MICHIGAN MONSTER - Official Trailer

Filmprogramma

Het Imagine Film Festival heeft daarnaast bekend gemaakt om 28 speelfilms te vertonen. Je kunt een keuze maken tussen een online vertoning of fysieke voorstelling. De Amerikaanse film Wendy van Benh Zeitlin is op 4 september de openingsfilm van het 36ste Imagine Film Festival. Op het gerelateerd filmprogramma waar het horrorgenre wordt uitgelicht staan onder andere:

 • Advantages of Travelling by train (Aritz Moreno, 2019);
 • Bliss (Joe Begos, 2019);
 • Dancing Mary (Sabu, 2019);
 • Jallikattu (Lijo Jose Pellissery, 2019);
 • Lake Michigan Monster (Ryland Tews, 2018);
 • Porno (Keola Racela, 2019);
 • Resin (Daniel Borgman, 2019);
 • Sator (Jordan Graham, 2019);
 • Sea Fever (Neasa Hardiman, 2019);
 • Sleepless Beauty (Pavel Khvaleev, 2020);
 • The Mortuary Collection (Ryan Spindell, 2020);
 • The Quarry (Bernardo & Rafael Antonaccio, 2019);
 • The Returned (Laura Casabe, 2019);
 • Yummy (Lars Damoiseaux, 2019).
YUMMY - Officiële trailer

Nieuw Nederlands Peil 1 en 2

15 Nederlandse korte films zijn online te zien op 29 en 30 augustus. Een paar titels die voor horrorliefhebbers zijn aan te raden: A stranger from the past (Jan Verdijk), Swipe (Niels Bourgonje), Woodland Cemetary (Niels Bourgonje), Sexorcism (David Jan Bronsgeest), Lippen (Nicole Tegelaar), Aardbei (Leendert Roosenbrand) en Lili (Yfke van Berckelaer).

https://vimeo.com/379109296

Imagine Fantastic shorts 1 en 2

Tijdens Imagine Film Festival is er ook aandacht voor de internationale korte films. Ruim 16 fantastische shorts uit 11 verschillende landen worden op 31 augustus en 1 september via Imagine Online Live vertoond tijdens de Imagine Fantastic Shorts. Een paar titels die voor horrorliefhebbers zijn aan te raden: Deathyard (Daniel Ballard), Laura Hasn’t Slept (Parker Finn), The Haunted Swordsman (Kevin McTurk), Karaoke Night (Francisco Lacerda), Animal (Russell Leigh Sharman), The Rabbit (Jan Baeyens), Behind the Door / Detrás de la puerta (Andrés Borghi), Eject (David Yorke), Ferine (Andrea Corsini), Make Me a Sandwich (Denman Hatch) en Changeling (Faye Jackson).

Feminist Horror Shorts

Filmtheater Kriterion gaat in samenwerking met het Imagine Film Festival 5 feministische horror shorts vertonen op 3 september: Kitchen Sink (Alison Maclean), Possibly in Michigan (Cecelia Condit), White Men Are Cracking Up (Ngozi Onwurah), A Visit from the Incubus (Anna Biller) en Lily (Yfke van Berckelaer).

Documantaire- Wrinkles the Clown (2019)

Vind je Pennywise al eng? Op 3 en 4 september wordt de documentaire Wrinkels the Clown (Michael Nichols, 2019) vertoond. Wrinkles dook in 2014 voor het eerst op als een horrorclown die opduikt naast het bed van een slapend meisje. Dit filmpje verscheen op YouTube en werd een grote hit. Al snel wordt de clown bekend en ingehuurd door ouders om hun ongehoorzame kinderen bang te maken en angst te zaaien. Er wordt een nummer vrijgegeven waarop Wrinkles te bereiken is en dit wordt binnen de kortste keren overladen met berichten, zowel positieve als zeer negatieve… ”He’s just a phone call away!”

Wrinkles The Clown - Official Trailer

Showcase: Level-Up & Storytelling in VR

Op 2 september staat een online showcase op het programma van Nederlandse fantastische interactieve producties. Level Up krijgt dit jaar een uitbreiding met een panel- gesprek over Storytelling in VR en VR Games. In de showcase zijn er demo’s van Attention Heroes! (Lennert Koppe), The Falconeer (Tomas Sala), Monster Munch (The Barbeanians), Now There Be Goblins (Shocktopus Games), Sanity of Morris (Alterego Games) en Sky Rkkrs (Sander Swinkels). Alle makers zijn aanwezig en nemen ook deel aan panelgesprekken over storytelling in VR.

Imagine Online

Elke dag komen twee films online beschikbaar voor 24 uur. Vanaf 5 uur ’s middags zijn die betaald te streamen.

Awards Ceremony + Sea Fever

Bij Imagine worden de juryprijzen voor features uitgereikt: de Black Tulip en de Méliès d’argent. De Black Tulip is de hoofdprijs van het festival voor de beste fantastische feature film. De Méliès d’argent is de prijs voor de beste Europese fantastische film. De winnaars worden op de slotavond – 6 september – bekendgemaakt. Aansluitend op de uitreiking wordt de feature film Sea Fever vertoond.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels van start! Ga naar het programma en kijk bij de films van je keuze. Je kunt een keuze maken tussen tickets voor een online vertoning, of bij sommige titels een fysieke voorstelling. Prijzen liggen rond de € 8,50 en € 10,-. Wees er snel bij!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie