Horror met een typisch Nederlands randje: The Windmill Massacre

windmillmassacreIn het voorjaar kregen we vanuit een niets een poster in ons handen van een molen waar aan de wieken lijken lijken te hangen. De titel: The Windmill Massacre. Wij bij De Nachtvlinders waren behoorlijk enthousiast. Waarom was niemand hier eerder op gekomen? Een slasher met in plaats van een verlaten landhuis natuurlijk het oer Hollandse landschap met als uitvalsbasis de molen. Heerlijk.

Lange tijd hoorde we niets tot dat we een uitnodiging kregen in augustus om een kijkje te mogen nemen op de set! Dolenthousiast vertrok ik richting Loenen, reuzen benieuwd naar wat ik zou aantreffen. Ik was nog nooit eerder in dit schattige dorpje geweest. Alles is zo brandschoon en keurig. Iets heel anders dan Amsterdam waar ik vandaan kom. Op weg naar de set reed ik voorbij een spandoek met de tekst: ‘Binnenkort Kinderbijbelweek!’. Ahw… Aandoenlijk. En hoe vreemd is het om even verderop in de verte een molen ziet waar diverse lijken aan de wieken hangen?!

Direct werd ik enthousiast onthaald door producent Jolanda Hogenbirk en producent, regisseur en tevens schrijver van The Windmill Massacre: Nick Jongerius. Nick Jongerius zullen de meeste horrorliefhebbers onder ons wel herkennen als producent van Dood Eind en Frankensteins Army en regisseur van de jeugdseries als Vrijland en Spangas. Vriendelijke werd ik begeleid over de set. Het was tenslotte nog vroeg (+/- 08:00) en mensen waren nog even lekker genieten van hun kopje koffie en sigaret. Al direct viel mij op dat er behoorlijk wat werk was gestoken in de aankleding van de gehele set. Verantwoordelijk voor de aankleding was Desiree Moerbeek en direct herkende ik ook Larwence Kelatow van een andere Nederlandse korte horrorfilm: Deadline uit 2002. Ook hier was hij verantwoordelijk voor de special effects. En als we het hebben over special effects denk dan vooral aan veel bloed en afgehakte ledematen. Ja deze productie is echt oldschool. Daar houd ik van! En wat ziet alles er verdomd goed uit. De buitenkant van de molen ligt werkelijk vol ledematen en ik vind overal bloedspetters. Van Jolanda Hogenbirk hoor ik dat ik gisteren nogal wat heb gemist tijdens de opnames. Ik geloof dat meteen.

Nick Jongerius vertelt mij dat dit niet de opnames zijn van een volledige film maar voor een teaser waarmee ze uiteindelijk de markt op willen gaan. Volgens hem is uit het verleden gebleken dat de markt voor de horrorfilm in Nederland wel een hele kleine is. ‘Daarom shooten we nu met een Nederlandse crew voor de teaser maar uiteindelijk is het de bedoeling dat met het geld uit het buitenland een internationale film wordt gemaakt.’ Oftewel wanneer het geld van buitenlandse investeerders binnen is zal de film met een Nederlandse crew maar met een internationale cast worden gemaakt. Eigenlijk is dat heel slim. Een prima voorbeeld is Frankentsein’s Army. Een Nederlandse productie maar gemaakt met het oog om deze in het buitenland te verkopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Horror met een typisch Nederlands randje: The Windmill Massacre”

  1. Klinkt als een leuke dag. Een vriend van mij woont in Loenen, ben benieuwd of hij er nog iets van mee heeft gekregen. Teaser smaakt naar meer. Ziet er goed uit, op een detail op het einde na, want daar zie je direct dat het nep is, maar met meer geld kunnen dat soort dingen vast worden weggepoetst. Hopelijk lukt het ze om de film te verkopen. Ik baal nog steeds dat het bij Worst Case Scenario niet lukte…

    Beantwoorden

Plaats een reactie